La connexió del carrer Barberà amb Medinaceli acabarà al febrer

Divendres, 10 de gener de 2020 a les 00:00

Les obres, sufragades per l’Ajuntament, tenen un cost de 740.000 euros.

Al mes de febrer està previst que finalitzi la connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli, una de les obres més destacades iniciades el passat mandat, tant per la inversió econòmica que suposa com per l’impacte que tindrà en la millora de la mobilitat a la Muntanyeta de la Font Pudenta. El principal objectiu de l’actuació urbanística és acabar amb els problemes derivats pel fet que el carrer Barberà no tingui sortida, impedint així que determinats serveis d’emergència, com els bombers o els camions d’escombraries, hi puguin accedir.

Un cop s’obri la nova connexió, el trànsit es regularà en un únic sentit d’entrada i sortida a la Muntanyeta i també es guanyaran 18 places d’aparcament. “Aquesta és una primera inversió per a la millora de l’espai públic que ha d’anar acompanyada d’altres mesures, com ara l’adquisició de zones verdes que reverteixin en el barri i que, alhora, també evitin futures demandes d’expropiació”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. L’edil també ha assenyalat que un altre dels objectius del govern municipal és tractar el problema d’infrahabitatges que hi ha al barri i promoure la construcció de pisos de protecció oficial un cop es desenvolupi el Pla d’Actuació Urbanística (PAU) de la Muntanyeta.

Llarga espera

La connexió entre els carrers Barbera i Medinaceli es va començar a tramitar al 2016, tot i que el projecte no es va poder iniciar fins al passat mes de maig. El procediment es va allargar més del previst perquè va ser necessari fer un canvi de planejament, adquirir una finca per part del consistori i fer dues expropiacions, a més del retard derivat per l’absència de titular a la Conselleria de Territori durant els mesos d’aplicació de l’article 155 a la Generalitat.

Darrera actualització: 10.01.2020 | 11:17