Concurs d'idees per al disseny de la superfície que deixarà lliure el soterrament de la línia de tren Barcelona - Portbou

Dilluns, 26 de febrer de 2007 a les 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha convocat un concurs d'idees per al disseny de la nova superfície resultant del soterrament de la línia de tren Barcelona - Portbou al seu pas pel casc urbà. El Ple municipal va aprovar dijous passat el plec de condicions administratives que regirà la iniciativa, i va donar llum verda a la seva convocatòria.

Els i les professionals que vulguin participar en el concurs ho podran fer de manera individual en equip i disposaran de tres mesos per presentar les seves propostes, que serviran d'avantprojecte sobre les actuacions a dur a terme en la superfície que alliberarà el soterrament de les vies del tren.

L'Ajuntament atorgarà tres premis, dotats amb 12.000, 6.000 i 1.000 euros, respectivament, amb la possibilitat que l'autor o autors de la proposta guanyadora desenvolupin el projecte de les obres, si així ho decideix el consistori. El jurat el compondran l'alcalde, cinc vocals designats per ell, i el secretari de l'Ajuntament.

La valoració de cada una de les propostes es farà tenint en compte cinc criteris: integració del disseny en el teixit urbà, millora de la connectivitat amb la trama urbana, equilibri entre el cost econòmic del projecte i les solucions del disseny, millores de projecte sostenible, i característiques de les zones verdes proposades.

L'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, destaca que, amb aquesta iniciativa, "volem comptar amb l'opinió dels millors equips d'arquitectes per desenvolupar l'actuació urbanística més important del municipi, ja que passarem de tenir una barrera arquitectònica que divideix en dos la ciutat a disposar d'un eix vertebrador, una rambla de més de dos quilòmetres, amb zones d'estada, arbrat, jocs infantils, aparcaments, i pensada per a les persones". L'alcalde recorda que en aquest nou espai també s'ubicarà el nou mercat municipal.

El soterrament de la línia ferroviària Barcelona - Portbou és la principal reivindicació de Montcada i Reixac. L'actuació es troba en fase de projecte, després que el Ministeri de Foment confirmés l'any passat la seva execució íntegra, des del carrer Carril fins més enllà del riu Ripoll.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:22