Compromís de la delegada del Govern a Catalunya de reprendre les reunions de seguiment del soterrament

Dimarts, 5 de febrer de 2019 a les 00:00

La delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha compromès amb el consistori a intercedir amb el secretari general d'Infraestructures, José Javier Izquierdo, per tal que es reprenguin les reunions de la comissió de seguiment del soterrament de la R2.

La comissió, integrada per representants polítics i tècnics del Ministeri de Foment, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), la Generalitat de Catalunya, els consistoris de Montcada i Reixac i Barcelona i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, està aturada des del passat octubre de 2018. Així ho ha manifestat Cunillera aquest matí a les instal·lacions de la Delegació del Govern, a Barcelona, en una reunió amb l'alcaldessa, Laura Campos, i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, on s'ha tractat temes relacionats amb el soterrament de la línia de França i amb la resta de xarxa ferroviària al municipi. 

Durant la trobada, els representants municipals han traslladat a la delegada el seu malestar pel retard en l'execució dels projectes de millora dels dos passos a nivell i de remodelació de les tanques a la R2, que s'han de realitzar abans que comencin les obres del soterrament, prevista per al primer semestre de 2020. La delegada ha descartat l'inici d'un expedient d'emergència -com havia reclamat el municipi- perquè suposaria iniciar un nou expedient i suspendre el d'urgència tramitat per Adif, que preveu l'inici de les actuacions després de l'estiu.

Els dos edils també han demanat mesures urgents de seguretat i accessibilitat a l'estació de Montcada-Bifurcació, on hi ha un problema d'alçada de les andanes que dificulta als usuaris l'accés als trens. Cunillera també s'ha compromès a traslladar aquest tema al coordinador dels plans d'actuació a la xarxa de Rodalies a Catalunya amb Adif i Renfe, Pere Macías, amb qui té previst reunir-se aquesta mateixa setmana.

Darrera actualització: 05.02.2019 | 16:49