Commemoració del Dia contra l'lgbtifòbia 2018

Dimecres, 16 de maig de 2018 a les 14:30

L'efemèride és el 17 de maig, es pegen banderes reivindicatives a la Casa de la Vila i la Biblioteca Elisenda i Can Tauler organitzen activitats commemoratives.

L'Ajuntament commemora el Dia contra l'lgbtifòbia, que oficialment és demà dijous, 17 de maig. Des d'aquest dimecres, dia 16, i fins demà al vespre, els dos balcons de la Casa de la Vila lluiran banderes amb el lema 'Montcada contra l'lgbtifòbia' i el consistori i l'Observatori contra l'homofòbia han elaborat un manifest que fixa diversos reptes com l'atenció l'orientació sexo-afectiva o identitat de gènere de les persones refugiades, la igualtat de drets en reproducció, la despatologització de les persones trans i intersexuals, no discriminar les persones que conviuen amb el VIH i la sida, implementar polítiques d'inclusió laboral de les persones trans i lluitar contra l'assetjament escolar per raó d'orientació, identitat o expressió de gènere. El manifest íntegre es pot consultar a www.montcada.cat.

Amb motiu de l'efemèride, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) exposa del 17 al 31 de maig un fons de material específic dedicat al col·lectiu LGTBI i una mostra sobre els drets sexuals. També hi haurà un fotocol perquè qui vulgui es faci una foto amb el lema 'Jo dono la cara contra l'homofòbia' i hi haurà una acció via Twitter, anomenada 'El trivial de la sexualitat'. Durant aquests dies, al matí es llençarà una piulada amb una pregunta vinculada a les persones LGTBI i a la tarda es piularà la resposta. D'altra banda, l'Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) i Faig La Salle organitzen una pintada participativa a un dels murs de l'equipament, aquest dijous, dia 17, a la tarda.

Darrera actualització: 16.05.2018 | 14:34