Commemoració del dia contra les LGTBIfòbies i del dia de la diversitat familiar

Dijous, 13 de maig de 2021 a les 00:00

Ambdues efemèrides tenen lloc a mitjan d’aquest mes de maig i s’han organitzat un  espectacle de titelles, la projecció d’un documental i una xerrada.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac commemora aquest mes de maig el Dia de la diversitat familiar i el Dia contra les LGTBIfòbies, amb diverses activitats. El Dia de la diversitat familiar és el 15 de maig i el mateix dia, aquest dissabte, hi haurà l’espectacle de titelles ‘Vull una família’, de Laberta Delpoblet, a la zona infantil del Parc de la Llacuna (Mas Duran). El muntatge vol posar de manifest que existeixen diferents models familiars i que tots són igual d’importants i vàlids. D’altra banda, del 15 al 31 de maig la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) oferirà una mostra de llibres sobre diversitat familiar.

El Dia contra les LGTBIfòbies és el 17 de maig i el mateix dia de l’efemèride, dilluns, hi haurà una xerrada sobre la Llei Trans, actualment, en tramitació al Congrés dels Diputats, en format virtual (18.30 h). L’enllaç es podrà consultar a les xarxes socials @igualtatmir. L’acte, d’una banda, anirà a càrrec de la presidenta de la Federación Plataforma Trans, Mar Cambrollé. Activista transsexual, és una de les promotores de la Llei Integral de Transsexualitat aprovada per Andalusia, una normativa pionera a Espanya i a Europa, ja que va conduir a la despatologització de les identitats de les persones trans i a reconèixer que les persones poden triar lliurement la seva identitat i expressió de gènere. L’acte es realitza conjuntament amb l’Observatori contra l’homofòbia, entitat que gestiona el punt d’atenció LGTBI a Montcada i Reixac, conjuntament amb la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI.

El dia 18 de maig es projectarà el documental ‘Los tiempos de Harvey Milk’ al Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), a les 19 h. Es tracta d’un documental dirigit al 1984 per Rob Epstein, que presenta la carrera política Harvey Milk, el primer regidor de districte obertament gai de San Francisco (Estats Units), assassinat al 1978. Després de la projecció hi haurà un col·loqui.

Darrera actualització: 17.05.2021 | 12:49