Comença la campanya preventiva contra el mosquit tigre

Dimecres, 30 de maig de 2018 a les 15:00

L'Ajuntament insisteix en la necessitat de conscienciar la ciutadania i el treball conjunt per evitar la proliferació de l'espècie.

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha començat aquest dimecres, 30 de maig, la campanya de tractament i prevenció del mosquit tigre als embornals de desguàs d'aigües pluvials a la via pública i a les escoles públiques. Durant l’estiu, es duran a terme diferents intervencions amb un producte biològic i innocu per a qualsevol altra espècie que no sigui el mosquit, ja que és específic per a les seves larves. La campanya també inclou controls a les propietats privades per combatre la proliferació de l’espècie. “Gràcies a l'ordenança aprovada fa dos anys, des de l'Ajuntament podem intervenir a les propietats privades, per tal d'eradicar males pràctiques i evitar que la ciutadania no acumuli aigües estancades, que afavoreixen la proliferació dels mosquits”, ha indicat la regidora de Salut Pública, Mar Sempere.

La prevenció és el millor mètode per al control del mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques de l'insecte i eliminar tots els punts d'aigua on hi pot créixer. Tots aquells objectes i contenidors en què es pugui acumular aigua s'han de buidar i posar sota cobert i aquells que siguin fixes, s'hauran de revisar almenys dos cops per setmana i eliminar-hi qualsevol cúmul d'aigua. En el cas de les basses o piscines, cal actuar de forma que l'aigua que continguin no esdevingui un focus de cria de mosquits. Hi ha llocs dels quals s'ha de tenir especial cura, com els centres educatius, on s'han de buidar els elements de joc. Altres espais susceptibles d'atenció especial són els horts, solars, finques en desús, centres de jardineria i determinades activitats comercials i industrials.

Darrera actualització: 30.05.2018 | 13:11