Comença el recompte de les votacions de les eleccions al Parlament de Catalunya

Diumenge, 14 de febrer de 2021 a les 20:00

Un cop han tancat les portes els col·legis electorals ha començat el recompte de vots. La participació a les 13 h ha estat d’un 20,08% i a les 18 h d’un 43,05%. 

A les 20h han tancat les seves portes els 12 col·legis electorals que hi ha a Montcada i Reixac i els membres de les meses han començat el recompte de vots. Aquest matí les 30 meses s'han constituït amb normalitat i durant el dia s'han realitzat les votacions sense incidències. Un total de 25.735 montcadencs i montcadenques han estat avui cridats a les urnes a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Les dades de participació a les 13 h eren d’un 20,08% (5.167 persones del total d’electors) i a les 18 h ha estat d’un 43,05% (11.078 persones). Les anteriors edicions van ser al 2017 i la participació a la ciutat es va situar en el 81,32%.

Aquests comicis se celebren en plena pandèmia de la Covid-19 i la Generalitat ha establert tota una sèrie de normes complementàries per garantir el dret de tota la ciutadania a exercir el vot, complint les directrius de les autoritats sanitàries per tal d’evitar aglomeracions de ciutadans i el risc de contagi.

Com a novetat per a aquests comicis les persones que fins ara votaven a l’institut Montserrat Miró ho han fet al pavelló Miquel Poblet; els que ho feien al local de l’AV de Font Pudenta ho han fet a l’institut La Ferreria; i els votants que exercien el seu dret al vota al Centre Cívic La Ribera ho han fet a l’institut La Ribera. Entre les noves mesures que s’han adoptat en aquestes eleccions ha estat la introducció de la figura del responsable Covid-19 de l’administració local i dels responsables de seguretat sanitària dels col•legis electorals, que han garantit el compliment de les mesures de salut pública durant tota la jornada.

L'Ajuntament ha desplegat un dispositiu especial tècnic i humà per garantir el bon funcionament de la jornada. A més dels 12 responsables Covid-19 de cada centre electoral, s’han afegit 16 responsables de seguretat sanitària més que el consistori ha considerat necessaris per dur a terme les tasques fixades als protocols de salut. També han treballat en aquesta jornada més de 40 membres de l'administració local que han donat suport al personal dels col·legis electorals, entre personal administratiu, operaris de Brigada Municipal, agents de Policia Local, a més del personal d'Informàtica, Comunicació Municipal i Montcada Comunicació. 
 

Darrera actualització: 14.02.2021 | 19:32