El Col·legi Ginesta, premiat per la seva implicació amb el reciclatge

Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 00:00

El Col·legi Ginesta de Can Cuiàs ha obtingut el tercer lloc a la campanya ‘Vidreamers’, una iniciativa impulsada el passat mes d’octubre per l’empresa Ecovidrio.

540 estudiants de tercer i quart d’ESO provinents de 15 centres educatius de la província de Barcelona han presentat diferents projectes que tenen en compte el respecte pel medi ambient i el reciclatge d’envasos de vidre. L’entrega del premi —un val valorat en 500 euros per adquirir estris per un hort escolar— ha tingut lloc aquest dimarts, 18 de febrer, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Laura Campos i Silvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya.

Campos ha felicitat als alumnes i ha remarcat la importància d’implicar-se com abans millor en el reciclatge. “Quan es recicla, tothom guanya. L’ajuda d’una sola persona repercuteix en tota la societat. Una petita acció, per insignificant que pugui semblar, ens ajuda a conservar un món més net, saludable i pur”, ha declarat. L’alcaldessa ha volgut recordar també el compromís del consistori d’apostar per un model de ciutat que prioritzi la sostenibilitat i la lluita contra tot tipus de contaminació. “Si mirem enrere, en els darrers anys hem avançat molt pel que fa al compromís amb l’ecologisme i la importància de respectar el medi ambient, però encara hem de lluitar molt més. El vostre exemple ens ajuda i ens encoratja a seguir prenent decisions en la bona direcció”, ha assegurat.

La proposta de l’alumnat del Col·legi Ginesta ha estat decorar un iglú que l’empresa havia instal·lat al centre mitjançant el reciclatge de vidre; una acció amb la qual els alumnes han aconseguit reciclar una mitjana de 17 quilos de vidre al dia. Paral·lelament, durant el desenvolupament de la campanya, l’alumnat ha realitzat enquestes sobre els hàbits ecològics de la població de Montcada i Reixac i ha organitzat tallers de reciclatge i sostenibilitat per altres alumnes del centre.

Darrera actualització: 18.02.2020 | 12:01