La 12ª edició del Diltet finalitza amb la participació de prop d’una cinquantena de joves

Divendres, 14 de juny de 2019 a les 00:00

El Parc Antiga Cerveseria ha acollit aquest matí la cloenda del Dispositiu Local de Transició Escola-Treball (Diltet) 2019, el projecte de formació per a nois i noies d’entre 15 i 25 anys que busca ajudar al jovent a completar els estudis de secundària i/o incorporar-los al mercat laboral.

Més d’una cinquantena d’alumnes d’instituts de Montcada i Reixac han pres part del programa d’enguany, que ha inclòs algunes activitats de formació com el taller de doblatge i ràdio, el taller de cuina, les càpsules formatives de perruqueria i estètica, electricitat bàsica i manteniment i ASI + DEA (Assistència Sanitària Immediata i Desfibril·lador Extern Automàtic) o el programa de formació i inserció PFI-PTT.

A l’acte de cloenda han estat presents la presidenta en funcions de l’Àrea Social, Mar Sempere, i membres de la regidoria d’Educació, Infància i Joventut, com la regidora en funcions Jèssica Segovia, qui ha agraït la feina de tots els agents que han participat en el Diltet i alhora ha posat en relleu la importància que té el programa per al jovent. “Gràcies a les empreses, als centres educatius, al professorat, a les entitats i a les altres administracions per donar suport a aquesta iniciativa. Cal recordar que un dels principals objectius d’aquest programa és que l’alumnat no abandoni el sistema educatiu i tingui il·lusió per seguir el seu camí com a estudiant. El Diltet ensenya perseverança, però sense perdre de vista la importància de mantenir entusiasmats als joves que en formen part”, ha assegurat.

En finalitzar l’acte, els joves i seus tutors han rebut un diploma com a reconeixement per haver finalitzat els cursos de formació i a continuació els alumnes del curs de cuina han ofert al públic un esmorzar.

Al Diltet participen els centres educatius de secundària, teixit comercial i empresarial, serveis educatius de la Generalitat, Escola d'adults, tècnics municipals, alumnat i representants de les AMPA.

Darrera actualització: 14.06.2019 | 15:05