Clam per l'amor lliure i contra l'homofòbia

Dissabte, 2 de juliol de 2016 a les 00:00

'Estimeu-vos en llibertat, sense prejudicis, ventilem els armaris perquè estimar, en cap de les seves formes, és delicte', va manifestar l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, durant la celebració a Montcada i Reixac del Dia de la Llibertat Sexual, aquest divendres, 1 de juliol, al carrer Major i la plaça de l'Església. L'edil es va referir a les accions que des del consistori s'han impulsat per al col·lectiu LGTBIQ, de prevenció i educació, especialment per a la canalla, i va avançar la posada en marxa d'un servei específic d'atenció a partir del setembre. Campos va explicar que Montcada i Reixac és una de les ciutats impulsores de la Xarxa de Municipis LGTBIQ, tot plegat, 'per aconseguir una ciutat plural, diversa i inclusiva', va expressar.

És el primer cop que Montcada i Reixac celebra una festa d'aquest tipus, impulsada per la Regidoria de Polítiques d'Inclusió. La seva titular, la regidora Jessica Segovia, va apuntar que 'obrim un nou camí de treball amb l'objectiu de no consentir que cap acte homòfob es quedi sense resposta legal'. L'edil va explicar la creació a Montcada i Reixac de la taula LGTBI i va convidar les persones interessades a participar-hi. Ha estat precisament aquest ens el que s'ha encarregat d'elaborar el manifest que ahir es va llegir durant l'acte, amb el títol 'Estima lliurement'. 'Montcada i Reixac desitja esdevenir una ciutat lliure de discriminació; per aquest motiu, des de la taula LGTBIQ fem una crida a la participació; hi ha feina a fer, però entre tots ho aconseguirem', indica el document.

La festa va comptar amb una exhibició de zumba a càrrec de les escoles New Dance Style, Jym's, Eva Nieto, Grisdance i la col·laboració de Poc a poc i Montcada Aqua. El centre Cirqs es va encarregar d'oferir una performance. També hi va assistir el president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez. L'Ajuntament i l'ens tenen subscrit un conveni de col·laboració. La celebració va incloure activitats infantils.

Darrera actualització: 06.06.2018 | 09:55