L'Ajuntament celebra l'acte institucional de la Diada adaptat a la situació sanitària actual

Dijous, 10 de setembre de 2020 a les 12:00

En el marc de la Diada que enguany es realitzarà amb les mesures per garantir la seguretat i minimitzar el contacte entre persones, es farà un homenatge als representants dels serveis essencials durant la COVID-19.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac celebrarà aquest divendres 11 de setembre, a les 10 h a la plaça de l'Església, l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Ho farà amb diferències significatives respecte anys anteriors. A la tradicional hissada de la bandera i a l'ofrena floral se li unirà l'homenatge del consistori als treballadors i treballadores de serveis essencials que han tingut un paper clau durant la pandèmia de la COVID-19. La treballadora municipal de Serveis Socials, Meritxell Font, farà un parlament en representació dels serveis essencials que van seguir treballant durant l'estat d'alarma.

La celebració de la Diada comptarà amb la participació de l'alcaldessa, Laura Campos, i dels portaveus dels grups municipals. L'acte s'iniciarà amb la hissada de la senyera i la interpretació del Cant de la senyera per part del violoncel·lista montcadenc Joan Riera. Posteriorment arribarà el torn dels parlaments de Campos i Font. Finalment, la música del Cant dels Ocells i l'ofrena floral dels representants municipals davant l'escultura 'La força de la terra' seran el preludi de la música del Cant dels segadors, amb el qual es posarà punt final a l'acte institucional de la Diada Nacional.

A causa de l'actual situació sanitària per culpa de la COVID-19, el consistori ha adoptat diverses mesures de prevenció per tal d'evitar el risc de contagi. Així doncs, l'accés a la plaça de l'Església estarà delimitat amb tanques i l'aforament màxim es limitarà a 80 persones, que guardaran una distància d'1,5 metres entre cadires. Es prendrà la temperatura a tots els assistents abans d'accedir i se'ls oferirà gel hidroalcohòlic a l'entrada. Agents d'ADF i de Protecció Civil vetllaran en tot moment pel correcte funcionament de l'acte institucional.

Donades les circumstàncies actuals, l'Ajuntament anima a la ciutadania a seguir l'acte institucional a través de www.montcada.cat i www.laveu.cat, on es podrà veure la retransmissió en streaming que oferirà el canal de YouTube de Montcada Comunicació.

Darrera actualització: 10.09.2020 | 12:09