Canvis al butlletí municipal de La Veu i al web laveu.cat

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 00:00

El número 607 de La Veu ha estrenat una nova imatge amb un nou format, més reduït, i amb una aposta per l’anàlisi i l’opinió per davant de la informació diària que, tot i estar encara present, es deriva cap al porta laveu.cat, que també ha modificat el seu disseny.

Montcada Comunicació, l’organisme autònom que gestiona els mitjans comunicació de titularitat pública –el diari La Veu, el web laveu.cat i Montcada Ràdio- estrena nova imatge, modernitzant el disseny dels seus canals informatius, que a partir d’ara s’emmarcaran en una única marca, laVeu, la mateixa que també tindran les seves xarxes socials.

El número 607 del butlletí municipal que ha sortit aquest divendres al carrer ha canviat de format, reduint lleugerament el seu tamany, oferint els continguts de forma més visual i atractiva i presentant noves seccions. A partir d’ara, La Veu, que continuarà sent quinzenal tot i que a curt termini podria passar a tenir una periodicitat mensual, promocionarà més la participació a través d’una secció amb articles d’opinió, on també hi ha càpsul·les amb continguts divulgatius de professionals de diferents àmbits. També s’aposta per gèneres com l’entrevista o el reportatge, que guanyen terreny a la informació del dia a dia de la ciutat, que, tot i tenir encara molta presència, es deriva cap al portal de notícies laveu.cat, que també estrena nova imatge.

El nou portal s’ha transformat en un mitjà més visual i dinàmic que ofereix una nova experiència de navegació i fa un salt qualitatiu respecte l’anterior format des d’un punt de vista tecnològic, enriquint els formats i potenciant els vídeos i les fotogaleries. El resultat és un web més funcional, amb un nou motor de recerca de paraules exactes i on els continguts s’interrelacionen de forma automàtica. El nou projecte s’alimenta de tecnologia intel·ligent, amb una clara aposta per la innovació i amb més recursos per seguir l’actualitat informativa. El nou web estableix noves vies de comunicació amb l’audiència mitjançant una major interacció en les notícies, incorporant un rànquing d’articles i un butlletí setmanal via subscripció. El portal també inclou seccions amb participació de col·laboradors de diferents àmbits.

Pilar Abián, gerent de Montcada Comunicació, ha explicat que el nou disseny de La Veu i laveu.cat es va començar a treballar amb un Pla estratègic que ha inclòs una diagnosi, un intercanvi d’informació amb altres mitjans locals i una enquesta a més de 600 persones del municipi. “Fa temps que érem cons­cients que havíem d’incorporar millores per adequar-nos a les noves necessitats de l’audiència, apostant per uns mitjans de qualitat, propers i econòmicament sostenibles. Ho havíem de fer tant des d’un punt de vista de continguts, com tecnològic, perquè en el món de la comunicació la innovació és, més que una necessitat, una obligació”, ha dit Abián. 

En la línia de canvis que està patint Montcada Comunicació també s’emmarca el futur trasllat de la seva redacció, que actualment es troba a l’edifici de l’Ajuntament (Av. de la Unitat, 6), a un local del carrer Major proper a la Casa de la Vila. Aquesta nova ubicació permetrà que els mitjans públics locals estiguin més accessibles i propers a la ciutadania.


Montcada Ràdio
L’emissora municipal, que és el mitja de comunicació degà de la ciutat amb 35 anys d’història, tancarà les seves emissions el proper 31 desembre. La decisió respon a la reformulació dels mitjans públics per fer un model més coherent i sostenible, apostant pels mitjans que tenen més implantació al municipi. Montcada Ràdio va ser la llavor de l’actual Montcada Comunicació, però amb el temps, i de forma progressiva, ha anat perdent pes enfront l’evolució dels altres dos mitjans del departament, La Veu i laveu.cat. La manca de recursos humans per poder garantir una programació de producció pròpia han fet que en els darrers anys la major part del temps l’emissora estigui connectada a Icat FM i que només s’ofereixin butlletins informatius a les hores en punt. Tan sols en horari de tarda, de 19 a 23h i de dilluns a dijous, hi ha programes fets per col·laboradors externs, uns espais que es continuaran oferint un cop tanqui l’emissora en format de podcast a laveu.cat i a través de la plataforma Spotify.

Darrera actualització: 18.11.2022 | 11:05