Can Tauler acollirà el nou programa Eskolta’m, d’atenció a la salut mental de jovent

Dimarts, 24 de gener de 2023 a les 00:00

La iniciativa es posa en marxa el 31 gener, a càrrec de l’equip professional del CSMIJ de Montcada i Reixac.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac oferirà a partir del 31 de gener un nou servei d’atenció a la salut mental del jovent. Es tracta del programa Eskolta’m, que neix del projecte Escolta Jove de la Diputació de Barcelona i que al municipi el coordinaran la Regidoria d’Infància i Joventut i el Centre de Salut Mental d’Infants i Joves (CSMIJ). Eskolta’m suposa una ampliació de l’atenció psicosocial al jovent, més enllà dels espais sanitaris, i la trasllada a l’entorn natural dels joves, ja que el servei s’oferirà a l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16).

El programa s’adreça a joves entre 12 i 22 anys amb malestars emocionals i psicològics. L’equip del programa està format per un psicòleg clínic, una treballadora social i una educadora social. L’educadora social del CSMIJ farà atenció directa els dimarts i dijous de 17.30 a 19.30 h i no cal cita prèvia. També s’oferirà atenció telefònica, per correu electrònic, missatge de whatsapp o bé, d’Instagram.

El servei Eskolta’m pretén detectar i gestionar vulnerabilitats, trastorns o conflictes, donar atenció personalitzada i individualitzada al jovent, en els seus espais de referències, potenciant així la creació d’espais d’escolta, comprensió i proximitat. També busca fomentar elements de resiliència i facilitar la derivació a altres serveis de salut mental si és necessari.

El programa es posa en marxa arran l’increment de demanda de serveis d’atenció a la salut mental que s’ha detectat en els darrers anys, especialment per les conseqüències de la pandèmia. Algunes dades que justifiquen aquest impacte són l’increment d’atencions al CSMIJ i les urgències de  menors de 18 anys o l’augment del risc de suïcidi entre el jovent.

Darrera actualització: 19.01.2023 | 13:31