Campos presenta una proposta de mesures preventives i reactives per als ERO a la comarca

Divendres, 13 de desembre de 2019 a les 00:00

El Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental es va reunir ahir amb la directora general d’Indústria de la Generalitat

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va ser l’encarregada de presentar ahir un dels quatre projectes que el Grup Impulsor vol desenvolupar conjuntament en el marc de col·laboració entre el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i el  Pacte Nacional per a la Indústria. Campos va explicar el contingut de la proposta sobre les mesures preventives i reactives davant els possibles EROS. L’alcaldessa va explicar la proposta, que preveu anticipar el seu impacte en els treballadors i en les empreses, davant la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya, que va ser convidada per tal que conegués de primera mà les demandes concretes del territori. A l’acte també va assistir el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó.

Laura Campos va afirmar que aquest pla “preveu establir mecanismes de detecció i anticipació de possibles casos de crisi empresarial i abordar-los de forma concertada”. Campos va afegir “entre tots hem de minimitzar l’impacte social i econòmic dels processos de deslocalització i tancament industrial”. El Grup Impulsor també va reclamar ahir davant la representant de la Generalitat altres propostes com la revitalització dels espais productius del Vallès Occidental, l’impuls de la xarxa dels espais de fabricació digital i la sensibilització i promoció dels sector industrial.

Un total de 1.171 treballadores i treballadors de la comarca del Vallès Occidental es poden veure afectats per un Expedient de Regulació d’Ocupació. Ja s’ha confirmat un ERO a les empreses de Montcada Te Connectivity –que afecta 94 treballadors i treballadores- i General Cable –amb una afectació a 153 persones. També s’ha confirmat una deslocalització a l’empresa de Sant Quirze del Vallès Huayi Compressor –amb afectació inicial a 164 persones. Finalment també es troba en una situació greu l’empresa Continental de Rubí que està en situació d’incertesa, podent afectar a fins a 760 persones.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 13:16