Comença la campanya de vacunació contra la grip

Dilluns, 28 d'octubre de 2019 a les 12:00

Avui dilluns, 28 d’octubre, ha començat oficialment la campanya de vacunació contra la grip estacional, que s’allargarà fins a final d’any i que el departament de Salut de la Generalitat ha presentat en roda de premsa aquest matí.

La campanya, impulsada per l’Institut Català de la Salut (ICS), s'adreça especialment a les persones amb un alt risc de complicacions i als col·lectius que la poden transmetre, com per exemple professionals de la salut.

La campanya massiva de vacunació a Montcada i Reixac tindrà lloc entre els dies 4 i 15 de novembre amb una agenda específica al CAP Les Indianes (Camí de la Font Freda, 9) i al CAP Montcada (Passeig Jaume I, 1), amb el fàrmac dispensant-se de 12 a 13.30 h i de 18 a 19.30 h. Les persones interessades poden demanar cita prèvia presencialment o bé a través dels telèfons 935 752 601 (CAP Les Indianes) o 935 750 544 (CAP Montcada i Reixac) i amb internet (www.catsalut.gencat.cat). Fora del període esmentat, caldrà concertar visita amb infermeria per posar-se la vacuna.

La grip continua sent un problema important de salut pública. Es recomana la vacuna a persones d’edat avançada, que tenen determinades malalties cròniques, dones embarassades i persones infectades pel virus de la immunodeficiència humana (VIH), entre altres col·lectius. El fàrmac també s’aconsella a les persones que la poden encomanar a la població en situació d’alt risc com els professionals de la salut, d’institucions geriàtriques i d’assistència domiciliària.

La grip és una infecció vírica de les vies respiratòries molt contagiosa. A Catalunya sol arribar a l’hivern, normalment a partir de la segona quinzena de desembre. Els símptomes de la grip són febre alta, dolor muscular, tos seca, mal de cap i de coll i malestar general.

Darrera actualització: 28.10.2019 | 14:49