Campanya perquè la ciutadania permeti accedir al seu wifi als escolars sense Internet

Dimecres, 15 d'abril de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament s’adhereix a una iniciativa que s’està duent a terme a diferents municipis, per tal que els estudiants puguin seguir el curs.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, en coordinació amb el Punt del Voluntariat i la Xarxa Solidària Montcada, ha impulsat una campanya per tal que la ciutadania comparteixi la seva connexió a Internet mitjançant la xarxa wifi, per tal que estudiants que no en tinguin accés a casa puguin descarregar-se les tasques escolars, consultar els missatges del correu electrònic i connectar-se amb l’exterior. Amb el confinament, les escoles i instituts estan enviant a l’alumnat feina per correu electrònic, fent classes en línia o bé, penjant les tasques al web del centre educatiu, però no tots els infants i joves disposen a casa de recursos per seguir el curs d’aquesta manera.

La ciutadania que hi vulgui col·laborar pot penjar un cartell al seu bloc de pisos, en un lloc visible, per tal de fer saber a les famílies el seu oferiment. Per tal de compartir la contrasenya, en primer lloc cal canviar del router la paraula clau wifi que ve de fàbrica. La nova contrasenya només s’ha de compartir amb les persones que ho requereixen, pactant uns horaris d’obertura –a la majoria de municipis s’està optant per la franja de 10 a 14 h– i canviant de nou la clau d’accés al router un cop passi aquesta estona. El sistema per canviar la contrasenya del router és diferent en funció del model que en tingueu, per tant, consulteu els vídeos tutorials que hi ha a Internet al respecte.

Darrera actualització: 21.10.2020 | 10:26