Campanya municipal per informar del servei gratuït de recollida de voluminosos

Divendres, 2 d'octubre de 2020 a les 00:00

Aquesta setmana la ciutadania ha començat a rebre a les seves bústies una carta del consistori amb informació sobre servei municipal de recollida de voluminosos. El comunicat inclou un imant per posar a la nevera amb el telèfon de contacte del servei.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac està enviant una carta a tota la ciutadania amb la informació del servei gratuït de recollida de voluminosos. L’acció s’emmarca dins de la campanya de conscienciació sobre l’abandonament de voluminosos a la via pública que el consistori va posar en marxa el passat mes de juny. Sota l’eslògan ‘Ens estimem Montcada. Cuidem-la!’, la campanya informa sobre aquest servei existent a la ciutat i sobre les sancions que arriben als 600€ per l’incompliment de l’ordenança municipal per la convivència.

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta carta és reforçar la campanya que té un fort component pedagògic i de compromís amb la via pública i amb l’entorn i, a la vegada, incideix en la lluita contra l’incivisme”. De la Torre ha afirmat que “una de les prioritats d’aquest equip de govern és millorar els espais de convivència en els carrers de la ciutat”. El regidor ha recordat que la campanya va acompanyada d’un major control per part dels agents policials i d’una modificació de l’ordenança municipal de convivència ciutadana i de la de tinença responsable d’animals de companyia, que van orientades a preservar l’espai públic i l’entorn que, a més, contemplen un augment notable de les sancions per actes incívics. En aquest sentit, Juan Carlos de la Torre ha afirmat que “la creació del Consell de civisme i convivència forma part de l’objectiu comú del consistori i de la ciutadania per fer de Montcada i Reixac una ciutat mes digna i respectuosa per a totes”.

El servei de recollida de voluminosos és gratuït. Només cal trucar al telèfon 900 150 140 de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Els usuaris que vulguin desfer-se de voluminosos només han de trucar a aquest telèfon i els operaris del servei establiran una data, una hora i un punt determinat on deixar el material que serà recollit.

La campanya es va posar en marxa fa tres mesos i està formada per diferents elements com cartells al circuit comunicatiu del municipi, vinils amb informació a tots els contenidors soterrats i de superfície, plafons a les tanques de les vies del tren, senyalètica vertical als punts on hi ha més incivisme i a totes les papereres de la ciutat, a més de missatges a les xarxes socials municipals i anuncis a La Veu.

Darrera actualització: 02.10.2020 | 13:53