L'Ajuntament penja la bandera de la República del Sàhara a la Casa de la Vila

Dijous, 28 de febrer de 2019 a les 10:00

La iniciativa coincideix amb el 43è aniversari de la proclamació de la República Àrab Saharauí Democràtica (RASD).

L'Ajuntament ha decidit penjar aquests dies la bandera a la Casa de la Vila, una acció que altres consistoris de Catalunya han seguit i amb la que es vol reivindicar el reconeixement oficial d'aquest Estat.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCSPS), dues entitats a les quals pertany la corporació local, treballen pel cessament de les violacions dels drets humans al Sàhara Occidental i advoquen per la resolució justa i duradora d’un conflicte que, des de fa més de quatre dècades, no permet el desenvolupament del poble sahrauí, tot i l’existència de resolucions internacionals que reconeixen el seu dret d’autodeterminació.

Des de fa dos anys, en la línia de col·laboració amb el Sàhara, l'Ajuntament ha reprès la seva adhesió al projecte ‘Vacances en pau’, que té com a objectiu l'acollida d'infants sahrauís per part de famílies del municipi durant l'estiu. Les persones interessades a participar-hi poden contactar amb el departament de Cooperació de l'Ajuntament o amb l'entitat Montcada Solidària.

Darrera actualització: 28.02.2019 | 13:11