Arriba la Fira de l’automòbil i Trobada de vehicles clàssics de Montcada i Reixac

Dijous, 21 d'octubre de 2021 a les 00:00

El proper diumenge, 24 d’octubre, tindrà lloc la vuitena edició de la Fira de l’automòbil i la Trobada de clàssics, que organitza conjuntament el consistori i l’entitat Amics dels Clàssics de Montcada i Reixac. Com a principal novetat d’enguany, la fira vinculada al motor i la Mostra gastronòmica de Montcada i Reixac es faran de forma conjunta per atreure més públic visitant.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, per mitjà de la Regidoria de Comerç i Turisme, organitza, conjuntament amb els Amics dels Clàssics de Montcada i Reixac (ACMiR), la vuitena edició de la Fira d’automòbil i Trobada de vehicles clàssics. La mostra tindrà lloc el proper diumenge, 24 d’octubre, durant tot el dia davant del pavelló municipal Miquel Poblet (camí de la Font Freda, 3) i als terrenys de les antigues pistes d’atletisme, al barri de Pla d’en Coll. La previsió municipal és que per la fira passin més de 3.000 persones i participin 400 vehicles clàssics i 40 estands, dades superiors a la darrera edició del 2019, ja que la de 2020 es va haver de suspendre a causa de la pandèmia.

La mostra acollirà nombrosos expositors de vehicles nous de concessionaris i de segona mà, a més de punts de venda de recanvis, accessoris, col·leccionisme, joguines i marxandatge vinculats al món del motor. Durant la trobada de diumenge també hi haurà un sorteig de diferents obsequis entre els participants dels clàssics. Enguany la fira vinculada al món del motor local comptarà amb la coincidència en el mateix espai de la Mostra gastronòmica, que aplegarà un total de 12 restauradors del municipi. El regidor de Comerç i Turisme, Gerard Garrido, ha afirmat que “aquesta ha estat una gran aposta municipal per tal de potenciar les dues mostres”.

 

Com a novetats a la zona de clàssics està prevista l’assistència d’un simulador de conducció, un camió participant al Rallie París-Dakar i un camió de curses de pista. A més, els més nostàlgics també podran gaudir d'un autobús Chausson, que va donar servei a Barcelona el 1955, gràcies a la col·laboració de la Fundació de Transports Metropolitans de Barcelona. Durant la jornada l’ACMiR homenatjarà a Edu Cruz, ‘l’avi del desert’, per la seva trajectòria la món de la competició esportiva i els visitants podran veure una exposició de vehicles d’emergències i cossos de seguretat, com Protecció Civil, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), Creu Roja, Policia Local i Mossos d'Esquadra.

Durant la fira també hi serà present la rèplica del Seat Panda, el cotxe patrulla utilitzat pel cos local de l'any 1982, que els membres de l’ACMiR han restaurat i que va participar el passat diumenge a la Trobada de clàssics de Montmeló i on va ser l’objecte de totes les mirades dels assistents. Com cada any, l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac serà la responsable de realitzar les fotografies en un photocall com el de les sortides dels ral·lis, a tots els vehicles clàssics participants.

A la trobada poden participar els vehicles que tinguin més de 30 anys d'antiguitat. Per participar a la concentració de vehicles clàssics no cal fer inscripció prèvia, però per a més informació es pot contactar amb l’ACMiR, al correu classicsmontcada@gmail.com.

Darrera actualització: 22.10.2021 | 17:49