Arrenca la temporada d’espectacles del darrer trimestre del 2020, amb el muntatge 'Alguns dies d’ahir'

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 00:00

L’aforament de les sales serà d'un màxim del 60% i hi haurà un compliment estricte de les mesures de prevenció de la Covid-19.

Els espectacles del darrer trimestre del 2020 al Teatre Municipal (Tarragona, 32) comencen demà divendres, 2 d’octubre, amb 'Alguns dies d’ahir' (21 h). El muntatge, amb Abel Folk i Míriam Iscla, entre d’altres, s’estrena en exclusiva a Montcada i Reixac i retrata una família d’una petita població prop de Barcelona, que veu sacsejat el seu dia a dia a partir dels fets polítics succeïts a Catalunya de setembre a desembre del 2017.

La temporada ve condicionada per les mesures de prevenció de la Covid-19. Tot i que la normativa permet aforaments fins al 70%, des de l’Ajuntament es va decidir no superar-ne el 60% en les activitats a llocs tancats. El públic haurà de portar obligatòriament mascareta, s’haurà de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada a la sala i hi haurà seients de separació entre el públic. A diferència d’altres anys, les entrades no estan numerades. ‘Animem tothom a assistir als espectacles, garantirem el compliment estricte de totes les mesures de seguretat pertinents’, ha expressat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.

Els 50 abonaments per a cinc espectacles que es van posar a la venda a mitjan de setembre s’han exhaurit i gairebé també, totes les entrades per a un dels plats forts del trimestre, ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, amb José Sacristán (21 de novembre, a les 21 h). Els muntatges ‘Les coses excepcionals’ (16 d’octubre, 21 h) i ‘El Pot Petit en concert’ (18 d’octubre, 12 i 17 h) estaven programats per a la primavera passada i es van ajornar a la tardor, però tenien totes les entrades venudes. En el cas d’El Pot Petit, per tal de donar cabuda a totes les persones que havien comprat entrada, s’oferirà una altra funció el 17 d’octubre a la tarda. El departament de Cultura i Patrimoni trucarà les persones que han comprat entrades per tal d’acomodar-les a la sessió del dia abans i així deixar els tres passis amb unes 270 persones cadascun.

Sobre la programació, una altra artista destacada que actuarà al Teatre Municipal és la cantant Sole Giménez, ex Presuntos Implicados, amb 'Mujeres de música' (27 de novembre, 21 h), un concert que reuneix cançons compostes per dones. El 23 d’octubre (21 h) hi haurà ‘Lo nuestro’, que parla de la vida d’una família d’un barri obrer que es troba la Nit de Cap d’Any. La companyia El Terrat celebra enguany el seu 30è aniversari i un dels actes d'aquesta efemèride és el muntatge 'L'èxit de la temporada', una comèdia en què sis amics decideixen tirar endavant una versió de 'Romeu i Julieta'. El 13 de novembre (21 h) desfilaran pel Teatre Municipal intèrprets tan coneguts com Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández o Oriol Grau.

Sobre espectacles infantils, el primer serà el 4 d’octubre (12 h), amb ‘Hamelí’, un muntatge de titelles basat en el conte clàssic. Els dies 15 i 29 de novembre torna el festival ‘El més petits de tots’, en el que hi participen teatres d’arreu de Catalunya. El primer dia (17 i 18.30 h) hi haurà el muntatge ‘Jungla’ i el dia 29 (12 i 17 h), ‘...I les idees volen’.

La programació inclou tres espectacles musicals. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat oferirà el 24 d’octubre (19 h) el concert ‘1a Simfònica de Beethoven’, amb motiu del 250è aniversari del naixement del compositor. L’altre concert de la banda serà el 3 de gener, el tradicional concert de Cap d’Any de valsos i danses (19 h). L’únic espectacle que no es farà al Teatre Municipal serà el clàssic concert solidari de gòspel, que tindrà lloc el 14 de novembre al Kursaal (Masia, 39), a les 18 h.

Les entrades per a tots els espectacles es poden comprar a la taquilla de l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i al nou web www.teatremontcada.cat.

Darrera actualització: 01.10.2020 | 09:34