L’Àrea Metropolitana estudia requerir a Agbar el retorn de l'import cobrat de més en la factura de l'aigua

Divendres, 4 de setembre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament també recomana a les famílies afectades reclamar directament a Aigües de Barcelona trucant al 900 710 710

Arran de l’increment que moltes famílies de municipis de l’Àrea Metropolitana han vist a l’última factura de l’aigua, l'AMB està plantejant realitzar un requeriment a Aigües de Barcelona (Agbar) –a qui responsabilitza de l’augment de la factura- perquè retorni aquest increment als usuaris. En alguns casos l’augment per famílies ha estat superior als 100 euros.

Agbar argumenta aquesta pujada assegurant que, durant els mesos de confinament per l’estat d’alarma, no es va poder realitzar una lectura manual dels comptadors –un mètode que es fa servir aproximadament en el 60% de les factures- i que en aquell període es va fer una estimació del consum tenint com a referència les factures dels mateixos mesos de l’any anterior. Ara, un cop s’ha tornat a fer la lectura real dels comptadors, Agbar ha computat en la darrera factura l’increment total dels quatre mesos que inicialment es van estimar; una acció que ha fet saltar de tram el preu de l’aigua, que es calcula en funció del volum de consum.

A l’espera que l’AMB aprovi un possible decret on requerir a Agbar el retorn de l’import cobrat de més, l’Ajuntament de Montcada i Reixac recomana a les famílies fer una reclamació a Aigües de Barcelona contactant amb el seu telèfon de reclamacions: 900 710 710.

Darrera actualització: 04.09.2020 | 09:57