Aprovats nous projectes de l'àmbit social del Pla Integral de La Ribera

Dimarts, 30 de gener de 2007 a les 00:00

El taller per a millorar la comunicació dins la família, amb la denominació "Anima't, juga amb ells", funciona al municipi des de fa alguns anys amb molt bon resultat.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat aquest migdia cinc projectes inclosos en l'àmbit social del Pla Integral de La Ribera que es desenvoluparan al llarg de l'any en el centre cívic del barri. Es tracta d'un programa de sensibilització i foment de les noves tecnologies, un taller per a millorar la comunicació dins la família, un altre per a la resolució de conflictes amb joves, i l'ampliació del programa de divulgació i dinamització cultural i de l'oficina del Servei Institucional i Social (SIS), que ja es van posar en marxa l'any passat.

Aquestes iniciatives s'emmarquen en el programa per al benestar i la cohesió social del Pla Integral de La Ribera, que financien al 50% l'Ajuntament de Montcada i Reixac i la Generalitat de Catalunya gràcies a la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial.

El projecte de sensibilització i foment de les noves tecnologies s'adreça a la població en general, amb atenció especial als col·lectius amb major risc d'exclusió social. Els objectius són, entre altres, utilitzar les noves tecnologies com a eina d'integració social; afavorir les relacions interpersonals i la vinculació a la comunitat; possibilitar la inserció laboral dels joves interessats en les noves tecnologies, així com l'autoocupació i l'alfabetització digital. El projecte contempla la realització de dos seminaris digitals d'introducció a l'ofimàtica i d'un curs d'edició de vídeo i àudio digital i de creació de DVD.

Consisteix en un taller d'interrelació entre pares i fills dinamitzat per un equip de psicomotricistes, que proposen jocs i activitats lúdiques a les famílies, per tal que interactuïn de manera oberta, descobrint noves possibilitats de relació.

El taller de resolució de conflictes amb joves consisteix en un curs de 12 setmanes adreçat a adolescents amb problemàtiques socials diverses. El seu objectiu és millorar les competències socials dels i les joves per tal d'enfortir les relacions interpersonals; afavorir el seu creixement moral i que desenvolupin habilitats comunicatives; i dotar-los d'eines per a la resolució alternativa dels conflictes, entrenant el diàleg, la capacitat de negociació i la mediació.

El programa de dinamització cultural pretén impulsar activitats culturals al Centre Cívic La Ribera per contribuir a la cohesió comunitària, i incorpora a l'oferta ja existent cursos de guitarra, de dansa oriental i d'expressió plàstica per a nens. Per últim, el SIS, mitjançant atenció individualitzada, facilita informació i orientació sobre qualsevol tràmit referent a immigració, prestacions i subsidis de la Seguretat Social i d'atur, entre altres qüestions.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 12:53