Aprovat un nou tràmit per facilitar la implantació de magatzems tecnològics a Montcada i Reixac

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 00:00

El Ple de maig va donar llum verda a l’aprovació provisional de la modificació del PGM pertinent per fer possible aquest projecte.

El Ple ordinari del mes de maig, fet ahir dijous, dia 27, ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) per a la implantació de magatzems tecnològics a Montcada i Reixac. Al Ple de gener es va aprovar inicialment aquest tràmit, que ha passat per un termini de presentació d’al·legacions que ha culminat amb el vistiplau provisional rebut ahir a la sessió plenària. Ara serà la Generalitat la que ha d’atorgar-ne l’aprovació definitiva.

L’objectiu d’aquesta modificació és facilitar la ubicació de magatzems tecnològics als polígons de la ciutat, amb una flexibilització de les alçades permeses a les naus ja que no serà necessari augmentar el sostre edificable perquè aquest tipus de magatzems amb mecanismes verticals es formen amb elements d’estructura metàl·lica desmuntable. 

Aquesta modificació permetrà la transformació dels polígons industrials del municipi cap a un model urbanístic més sostenible.

La proposta de modificació puntual consisteix en permetre una volumetria alternativa a l’admesa pel PGM, que actualment està limitada a una alçària màxima de 17 metres en els vials de més d’11 metres l’amplada, de manera que es podrà admetre la implantació de magatzems tecnològics amb una alçada màxima de fins a 30 metres en parcel·les de superfície superior als 3.000 m2 i amb una separació mínima de 20 metres respecte als vials.

La implantació d’aquests magatzems tecnològics només s’admetrà per a aquelles activitats que no requereixin avaluació d’impacte ambiental, amb la finalitat d’assegurar la seva correcta adequació a l’entorn. No obstant això, en cada cas caldrà justificar la seva integració a l’entorn mitjançant un estudi d’impacte paisatgístic i informe ambiental en la tramitació del planejament derivat, instruments que determinaran en cada cas la necessitat o no d’aplicar mesures correctores o càrregues urbanístiques extraordinàries.

Darrera actualització: 28.05.2021 | 13:21