Aprovada una moció per implementar un pla de prevenció del suïcidi i de salut mental

Dissabte, 27 de març de 2021 a les 00:00

El text demana campanyes de conscienciació i formació de personal i entitats en aquest àmbit.

El Ple ordinari del mes de març, celebrat el dia 25, ha aprovat una moció promoguda pel grup municipal de Ciutadans que declara Montcada i Reixac ciutat compromesa amb la prevenció del suïcidi i amb l’atenció a les persones supervivents com a tal. La moció explica que el suïcidi és un dels grans tabús socials que existeixen i oblidat per les institucions públiques. La moció demana que s’estudiï i es presenti el finançament per mitjà de fons extraordinaris de la Unió Europea, per a diversos objectius.

D’una banda, es pretén crear una campanya de conscienciació, sensibilització, informació, formació i promoció de la salut mental i eradicació dels estigmes socials en relació a la salut mental, tot involucrant i formant les entitats relacionades amb la salut mental. El document també busca una gran implicació als equipaments municipals, per tal de conscienciar professionals i entitats en aquest àmbit.

El text promou l’elaboració d’un pla específic per a la sensibilització entre els joves i l’habilitació d’un telèfon d’atenció per a aquest tipus de situacions d’emergències les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. També demana que s’il·lumini la façana de l’Ajuntament el 10 de desembre, per visibilitzar el dia internacional de prevenció del suïcidi.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 08:07