Aprovada una moció de suport a la llei que penalitza l’assetjament a les dones que decideixen avortar

Dissabte, 30 d'abril de 2022 a les 00:00

El text demana que es prenguin mesures per acabar amb les situacions intimidatòries que viuen dones a càrrec de grups antiavortament.

El Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, en la sessió del 28 d’abril, ha aprovat una moció promoguda pel grup municipal del PSC que mostra el suport municipal a la modificació de la llei que penalitza l’assetjament a les dones que acudeixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs. La moció fa referència a la Resolució del Parlament Europeu del 2021 sobre la situació de la salut i els drets sexuals i reproductius en la Unió, que queden protegits com a drets humans. En conseqüència, s’insta als estats membres de la Unió Europea a que garanteixin l’avortament com a pràctica segura i legal basada en la salut i els drets de les dones.

Tot i que l’OMS recomana dotar de discreció l’entorn del centre sanitari per assegurar la confidencialitat de les dones que decideixen avortar, sovint es troben amb situacions d’ofensa i intimidatòries per part del grups en contra de l’avortament. Segons el text de la moció, ‘l’assetjament als centres sanitaris on les dones interrompen voluntàriament els seus embarassos és una constant des de l’aprovació de la llei que despenalitzava l’avortament en tres supòsits’.

La moció insta l’administració local a impulsar programes per a l’educació sexual i prevenció d’embarassos no desitjats. En aquest sentit, en nom del govern municipal, la regidora Eva Manzano va puntualitzar al ple que ‘des de l’Ajuntament fa anys que s’estan duent a terme tasques informatives i preventives en matèria de sexualitat’. L’edil s’ha referit a programes com Èmfasi o Salut i escola, les 4.500 atencions a joves efectuades pel Punt d’Assessorament en Salut (PASSA) i els programes específics sobre sexualitat que s’ofereixen als instituts del municipi.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 13:44