Aprovada la millora del projecte d’urbanització del solar que ocupava l’antic Mercacom

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 09:00

Tots els grups amb representació a l’Ajuntament van donar llum verda, de manera provisional, la modificació del Pla Especial d’ordenació de volums i concreció d’alineacions d’aquesta illa, actualment buida, que formen els carrers de Santa Fe i Anselm Clavé, així com el passatge Santa Fe i la plaça d’Espanya.

  • En aquest espai, està prevista la construcció d’un edifici residencial amb una seixantena d’habitatges i una botiga de la cadena de supermercats Aldi.
  • La modificació del Pla especial, feta a petició de la propietat del terreny, té per objecte dissenyar i establir els futurs usos del solar mitjançant la modificació de les seves alineacions.

El Ple de Montcada va aprovar per unanimitat l’aprovació provisional de la modificació del Pla Especial d’ordenació de volums i concreció d’alineacions de la illa definida pels carrers de Santa Fe i Anselm Clavé, així com el passatge Santa Fe i la Plaça d’Espanya. En aquest espai, on antigament s’ubicava el Mercacom i la discoteca HJ, està prevista la construcció d’un edifici multifuncional amb una seixantena d’habitatges i una botiga de la cadena de supermercats Aldi.

La modificació del Pla especial, feta a petició de la propietat del terreny, té per objecte dissenyar i establir els futurs usos del solar mitjançant la modificació de les seves alineacions, adaptant-les a l’entorn i a les necessitats comercials, tot mantenint el caràcter residencial de l’actuació, la qualificació del sòl i l’edificabilitat vigent.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va defensar durant el Ple els efectes positius que tindrà la urbanització d’un espai que actualment està buit: “Enfortirà l’eix comercial existent, crearà una nova façana urbana que integrarà l’entorn residencial consolidat i donarà continuïtat a la vorera existent al lateral de la carretera C-17”, ha dit Sánchez. Al mateix temps, el president de l’Àrea Territorial també va destacar que el projecte generarà llocs de treballs i que la negociació amb el propietari del terreny ha permès que aquest s’adapti a la “millora que volem de la ciutat a nivell urbanístic”.

Darrera actualització: 30.06.2021 | 09:40