El Ple aprova la nova ordenança de protecció i tinença d’animals de manera definitiva

Dimecres, 23 de setembre de 2020 a les 19:00

La principal novetat que presenta el text és l’obligació de dur sempre una ampolla amb aigua amb la qual netejar les miccions.

El Ple municipal de setembre, celebrat aquest dimecres dia 23, ha aprovat de manera definitiva la nova ordenança de protecció i tinença d’animals en substitució de l’anterior normativa, que tenia una vigència de 10 anys. La modificació de l’ordenança ja es va aprovar de manera inicialment al Ple del passat mes de maig, després d’un període on la ciutadania va poder proposar aportacions a través del portal Montcada Participa. Entre totes dues sessions es va presentar una única al·legació que finalment ha estat desestimada.

La principal novetat que presenta el nou text és l’obligació, per part dels propietaris, de dur sempre una ampolla amb aigua amb la qual netejar les miccions que facin els seus animals a la via pública. També caldrà seguir portant, com fins ara, embolcalls impermeables (bosses) per recollir les deposicions. Finalment, la nova ordenança incorpora alguns dels aspectes recollits a la Llei 5/2020, de 29 d’abril, on es modifiquen apartats de la Llei de protecció dels animals per incrementar les sancions. Així doncs, les infraccions lleus se sancionaran amb una multa entre 300 i 3.000 euros, les greus entre 3.001 i 9.000 euros, i les molt greus entre 9.001 i 45.000 euros. Les multes es podrien compensar amb treballs en benefici de la comunitat i la protecció animal, la neteja d'espais públics, el medi ambient i el reciclatge: 20 hores de treballs o formació en els casos lleus, 40 hores en els greus i 100 hores en els molt greus.

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha celebrat l'aprovació de la nova ordenança i ha agraït el treball de totes les persones que l'han fet possible. "Vull agrair als tècnics i al departament de Salut Pública l'elaboració d'aquesta ordenança, que va començar a redactar-se amb l'objectiu de regular l'ús de l'espai públic i convertir-lo en un espai més digne i amable per a la ciutadania. Crec que tenim una molt bona ordenança de protecció i tinença d'animals", ha assegurat durant el Ple.

Darrera actualització: 23.09.2020 | 20:15