Anul·lada la Festa Major de Montcada i Reixac

Divendres, 22 de maig de 2020 a les 11:50

Finalment, el consistori s’ha vist obligat a suspendre la Festa Major 2020 perquè no es podran garantir les mesures de seguretat de les activitats amb assistència multitudinària de persones en espais oberts. 

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha anul•lat la Festa Major 2020 a causa de la crisi sanitària derivada de la COVID19. L’Ajuntament de Montcada i Reixac ja havia posposat la Festa Major 2020, prevista inicialment per al 29, 30 i 31 de maig i l’1 de juny, al primer cap de setmana del mes de setembre. L’equip de govern ha pres la decisió de suspendre  la celebració de la festa gran del municipi perquè al mes de setembre no es podran garantir les mesures de seguretat indicades per les autoritats sanitàries en espais oberts no delimitats i on hi ha una assistència multitudinària de públic. 

L’alcaldessa, Laura Campos, ha explicat que “ha estat una decisió molt difícil i meditada però que s’ha adoptat per prioritzar la salut de les persones i el benestar col•lectiu a causa de l’emergència sanitària provocada per la COVID19”. Campos ha afegit que “les possibles normes sobre restriccions de públic per al setembre faran inviable l’organització d’actes multitudinaris amb total garanties de seguretat”. Entre les activitats vinculades a la Festa Major, la regidoria de Cultura i Patrimoni ha suspès el concurs de cartells i el premi de pintura de Festa Major 2020.

Per contrarestar la suspensió de les activitats festives, la regidoria de Cultura i Patrimoni ha començat a treballar una programació especial d’estiu. El consistori organitzarà diferents actes els divendres dels mesos de juliol i setembre que es realitzaran en espais a l’aire lliure delimitats, que permetran el control d’accés de l’aforament i de les distàncies de seguretat entre els assistents. Les activitats consistiran en concerts de música i cinema a la fresca que es realitzaran a diferents punts del municipi. La regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, ha afirmat que “aquestes activitats, en ser menys multitudinàries, es podran realitzar perquè ens permetran complir amb totes les mesures de seguretat”. Borràs ha afegit que el seu departament municipal està treballant en el contingut d’aquesta oferta cultural i ha afirmat que “l’objectiu és que les activitats vagin dirigides a tots els públics i que arribin als diferents barris de Montcada i Reixac”. 

 

Tot i l'anul·lació de la Festa Major 2020, que inicialment estava prevista per als dies 29, 30 i 31 de maig i l’1 de juny, el consistori manté el proper dilluns, 1 de juny, com a festiu local del municipi.

 

Darrera actualització: 22.05.2020 | 13:41