El TSJC aixeca el toc de queda a Montcada i Reixac i a la majoria de municipis de Catalunya

Dijous, 19 d'agost de 2021 a les 00:00

Només 19 poblacions mantindran la restricció de mobilitat entre la 1 i les 6 h, després que el Tribunal hagi tombat aquest dijous la nova pròrroga del toc de queda proposada pel Govern de la Generalitat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat aquest dijous l’anul·lació del toc de queda nocturn per a la majoria de municipis de Catalunya, entre els quals s’inclou Montcada i Reixac i la resta de poblacions limítrofes; també Barcelona. La mesura entrarà en vigor a partir del divendres 20 d’agost.

El Tribunal no ha avalat els nous criteris que la Generalitat va anunciar a principis de setmana, on rebaixaven el llindar per establir el toc de queda a una incidència acumulada de 125 casos per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. Segons el TSJC, aquests canvis responen a criteris d’ordre públic, en comptes de sanitaris.

Així doncs, només 19 dels 148 municipis inicialment previstos mantindran el toc de queda. Són els següents: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. Es tracta de localitats amb més de 5.000 habitants on la incidència acumulada a set dies és superior a 400 casos per cada 100.000 habitants; el llindar de referència fet servir fins fa dues setmanes.

En la seva resolució, però, el TSJC sí s’aprova mantenir les restriccions actuals pel que fa a reunions i trobades socials (limitades a un màxim de 10 persones, excepte en casos d’una única bombolla de convivència) o actes religiosos i cerimònies civils (on l’aforament continua sent del 70%). A més, els locals d’oci, lleure, culturals i esportius hauran de tancar a les 00.30 h i la venda de begudes alcohòliques en establiments comercials estarà prohibida entre les 22 i les 6 h.

Darrera actualització: 19.08.2021 | 14:14