Alerta per la arribada d’un episodi de mal temps amb xàfecs i forts vents

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 00:00

La Generalitat ha activat els plans de Protecció Civil per pluges i forts vents. En el cas de Montcada i Reixac, hi ha un nivell de risc alt i moderat del Pla INUNCAT i moderat del VENCAT a partir del migdia i fins a la matinada d’aquest dimarts, 23 de novembre.

  • Des de l’Ajuntament ja s’han preparat totes les senyalitzacions de les zones inundables i s’ha controlat una correcte neteja dels embornals.
  • Es recomana a la població evitar el desplaçaments que no siguin necessaris i seguir una sèrie de recomanacions en cas d’estar a casa, a l’exterior o circulant amb un vehicle.

Les previsions meteorològiques preveuen per aquest dimarts, 23 de novembre, un episodi de mal temps amb xàfecs –al voltant dels 20 mm en 30 minuts i acompanyats localment de tempesta- i forts vents –amb ratxes de que poden superar els 20 m/s- que poden arribar a Montcada i Reixac a partir d’aquest migdia i mantenir-se fins a la matinada. Per aquest motiu s’han activat el plans de protecció civil de la Generalitat per pluges i forts vents, amb un nivell de risc alt i moderat del Pla INUNCAT i moderat del VENCAT. Des de l’Ajuntament ja s’han preparat totes les senyalitzacions de les zones inundables i s’ha controlat una correcte neteja dels embornals.

Davant d’aquest episodi, la població ha de tenir en compte una sèrie de recomanacions en relació a la pluja i les possibles inundacions:

-Consultar les previsions meteorològiques i en cas de desplaçament necessari, consultar l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir.
-A casa, no baixar a les zones inundables (soterrani, garatge…), mantenir-se a les zones altes; no deixar fora objectes o mobles que l’aigua pugui arrossegar, així com tancar portes i finestres.
-A l’exterior, en un lloc urbanitzat, buscar refugi en un edifici segur. A la muntanya, dirigir-se a punts enlairats que estiguin lluny dels marges dels rius i lleres de barrancs, rambles o torrents.
-En cas d’estar circulant amb el cotxe, utilizar rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat. Si hi ha problemes de visibilitat, aturar el vehicle i senyalitzar la posició. Evitar rieres, torrents i zones que es poden inundar i no estacionar el vehicle. No travessar cap riu ni riera ni zona inundada.

En relació al fort vent, també s’ofereixen una sèrie de recomanacions:

-A casa, tancar i assegurar portes, finestres i tendals. Abaixar completament les persianes i evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses.  
-A l’exterior, s’ha de vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers i els cotxes aparcats, així com les grues, el contenidors de brossa i l’arbrat. No s’ha de pujar a llocs alts i s’han d’evitar els parcs, jardins i zones boscoses.
-En cas d’estar conduint, evitar els desplaçaments no necessaris i circular amb precaució, alentint la marxa, per mantenir la trajectòria del vehicle i evitar obstacles a la via. Prudència amb els avançaments i s’ha de mantenir les distàncies laterals.
-Evitar practicar esports a l’aire lliure.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 11:38