Ajuntament i Endesa es reuneixen per prioritzar la millora de les instal·lacions de la xarxa elèctrica a Montcada i Reixac

Divendres, 9 d'abril de 2021 a les 12:00

L’empresa d’energia ha comunicat al consistori que realitzarà millores a la xarxa a diferents barris del municipi. La mesura arriba després de la pressió municipal i del veïnat que havien denunciat públicament els constants talls de subministrament elèctric que pateixen els usuaris des de fa mesos.

La instal·lació d’un nou centre de transformació a Can Sant Joan, la retirada d’un transformador aeri que dona servei a Terra Nostra i Font Pudenta i la implantació d’una xarxa trenada a Can Pomada són algunes de les accions que està estudiant Endesa a Montcada i Reixac. Així ho han anunciat els representants de l’empresa a l’alcaldessa, Laura Campos, a la darrera reunió realitzada recentment per informar sobre les accions previstes per a aquest any al municipi.

La companyia s’ha compromès a planificar actuacions, que consistiran en modernització i digitalització d’infraestructures per aconseguir una millor qualitat del subministrament. L’empresa s’ha reunit amb el consistori per planificar i prioritzar les actuacions més urgents al municipi. La trobada es produeix després que l’Ajuntament traslladés a la companyia elèctrica el passat mes de gener seu malestar i el de la ciutadania pels talls energètics reiterats que patien el veïnat dels barris de Can Sant Joan i Can Cuiàs des de feia mesos. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha valorat positivament la reunió i ha afirmat que “les actuacions previstes per l’empresa són molt necessàries perquè les instal·lacions elèctriques actuals en alguns punts del municipi estan obsoletes i portem molt de temps reclamant una millora urgent de la xarxa”.

Durant la trobada, Endesa ha traslladat al consistori la seva preocupació per la desconnexió del sistemes protectius detectada en instal·lacions de la companyia de la zona de Can Sant Joan, que actuen per evitar danys majors quan es produeixen sobrecàrregues motivades per consums no controlats. En aquest sentit, Endesa s’ha compromès a intensificar mesures extraordinàries per a minimitzar l’impacte en la qualitat de subministrament en aquest barri i està estudiant la sectorització de carrers, que permetria reduir els trams d’afectació en cas de sobrecàrregues per connexions irregulars i, per tant, reduir el número de clients perjudicats. A més, també s’estendrà nou cablejat de mitjana i baixa tensió i es realitzarà un projecte per estudiar la instal·lació d’un nou centre de transformació al barri de Can Sant Joan.

Endesa també ha avançat que, entre les accions previstes per al 2021, realitzarà una altra intervenció a Can Pomada, on substituirà la xarxa convencional per una de trenada amb la finalitat de millorar la qualitat del servei en aquest barri i aconseguir una integració de la línia a l’entorn de les cases disseminades. Els representants d’Endesa també han explicat que la companyia està estudiant la retirada d’un centre de transformació aeri, ubicat al polígon industrial La Ferreria, i que implicarà una millora notable del servei a Terra Nostra i Font Pudenta.

Pel que fa a les incidències al barri de Can Cuiàs, Endesa ha informat al consistori que continua estudiant les incidències al barri, on prop d’un centenar de veïns del carrer Camèlies pateixen desconnexions dels relés diferencials a les instal·lacions dels seus habitatges i que provoquen una falta de subministrament fins que es poden rearmar.  D’altra banda, el consistori té contacte directe amb l'AV de Can Cuiàs i d’un grup de veïns afectats, que s’han organitzat per enviar, de forma periòdica, un informe amb tots els incidents que es produeixen a la xarxa elèctrica. L’Ajuntament envia aquesta informació a Endesa i al Departament d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 12:01