Ajuntament, Generalitat i Consorci continuen amb el compromís de treballar per solucionar la problemàtica del barraquisme a la llera del Besòs

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 10:00

El nou conseller de Drets Socials i el nou delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona van visitar ahir la zona del parc fluvial del riu Besòs, a Montcada i Reixac, una zona on estan ubicats els infrahabitatges i després es van reunir per continuar treballant en la solució a la problemàtica del barraquisme a la llera del riu.

Ahir a la tarda, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, es va reunir a la Casa de la Vila amb el nou conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i amb el nou delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, per continuar treballant en la problemàtica del barraquisme a la llera del riu Besòs. A la reunió també hi va assistir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez i el regidor de Medi Natural, Salut Pública i Policia Local, Oriol Serratusell, acompanyats de municipals, a més de tècnics del Consorci del Besòs i del Govern. Prèviament a la reunió, la delegació va visitar la zona on estan les barraques, al Pla del Besòs.

Durant la trobada els dos representants de la Generalitat van refermar el compromís de donar continuïtat al treball que s’està realitzant a la zona conjuntament amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Consorci del Besòs. Actualment s’està elaborant la diagnosi d’aquest espai del parc fluvial del Besòs i els dos representants de l’administració supramunicipal van anunciar que estarà finalitzada en les properes setmanes.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha valorat positivament la visita dels dos representants de la Generalitat i ha afirmat que “és una bona notícia que, tot i el canvi dels responsables d’Afers Socials i de la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona, el seu compromís i la seva implicació continua intacta” i ha afegit que “aquest treball conjunt entre administracions per donar solució al greu problema d’infrahabitatge i barraquisme al riu Besòs s’apropa”.

La Delegació de Govern a Barcelona és l’encarregada de coordinar aquesta diagnosi mitjançant un procés participatiu obert que inclou els diferents departaments de la Generalitat, les altres administracions públiques i entitats del tercer sector. Aquest procés culminarà en el disseny de plans d’acció concrets per intervenir en aquestes zones on es concentra població vulnerable en habitatges inadequats. Els plans d’acció han de fer front als reptes que el barraquisme planteja en la planificació i gestió del territori, el medi ambient, la immigració, l’alternativa habitacional, la salut, la seguretat i la reinserció laboral i social, des de la proximitat territorial, i amb participació de totes les administracions públiques.

Darrera actualització: 21.11.2022 | 12:30