L'Ajuntament reforça el Banc d'Aliments amb una ajuda de 10.000 euros addicionals per pal·liar els efectes de la COVID-19

Dijous, 17 de setembre de 2020 a les 16:00

El consistori també ha derivat l'ajut de 13.000 euros que atorga anualment a altres projectes de Càritas Montcada per tal de reforçar el magatzem d’aliments.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha reforçat amb 10.000 euros el Banc d'Aliments del municipi; una ajuda amb la qual el consistori complementa la subvenció de 20.000 euros que atorga anualment a l'entitat per a aquest concepte. Arran de la pandèmia de la COVID-19, el Banc d'Aliments es troba actualment en una situació complicada, ja que d'una banda ha augmentat el nombre de famílies derivades per part dels Serveis Socials de l'Ajuntament i per l'altra també hi ha hagut un endarreriment en l'arribada de productes provinents del Banc d'Aliments de la Unió Europea.

Paral·lelament, l'Ajuntament també ha anunciat que els 13.000 euros que destina anualment a altres projectes de Càritas Montcada -com la gestió del Centre Bon Dia- es podran destinar al magatzem d'aliments malgrat no ser l'objecte inicial de la subvenció. Totes dues mesures són "essencials", segons l'alcaldessa Laura Campos. "Farem les aportacions necessàries per garantir un servei que ajuda les famílies més vulnerables. Vull agrair de tot cor la feina ingent que realitzen sempre els voluntaris de Càritas, però especialment la que han fet durant el confinament perquè han estat uns dies molt durs i complicats", ha destacat.

Així mateix, Campos també ha assenyalat que les ajudes al magatzem d'aliments estan incloses dins el paquet d'accions previstes al Pla de recuperació socioeconòmica que es va aprovar al Ple de juliol.

Darrera actualització: 18.09.2020 | 10:26