Adjudicades les obres per continuar ampliant el carril bici a l’N-150

Dijous, 3 de març de 2022 a les 00:00

El projecte seguirà amb la construcció d’un tram més de xarxa ciclable, entre el Coll de Montcada i Terra Nostra, a més d’un carril a l’interior del polígon.

L’Ajuntament ha adjudicat les obres d’un tram més de carril bici a la N-150, a l’empresa Cosplan, per un import de prop de 270.000 euros, finançats pel consistori i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les obres, que tindran una durada de quatre mesos, consisteixen a ampliar el carril bici de la nacional en 180 metres més, des del Coll de Montcada fins enllaçar amb la resta de xarxa ciclable ja efectuada. Restarà pendent un tram d’uns 70 metres que passa per una propietat privada, amb la qual el consistori ha d’arribar a un acord per tal que urbanitzi el terreny.

A causa de la forta inclinació de gran part d’aquest tram, el carril s’haurà d’executar sobre un talús creat amb terres de reblert i per tant, caldrà una fonamentació i estructura volant per assegurar l’estabilitat de l’actuació. El projecte també pretén oferir una connexió per a bicicletes seguint la traça del sender GR92 al seu pas pel polígon del Coll de Montcada, desviant el seu pas per dins el parc en comptes de l’actual recorregut per la vorera del polígon, creant uns 195 metres de carril bici i una major connexió amb el parc. També es farà un accés per a vianants amb escales, des de la N-150.

Donem un pas més en la construcció de l’anella cívica que ha de donar la volta al Turó, per relligar els barris i que afavorirà una mobilitat més sostenible’, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha destacat que la incorporació de carril bici a la N-150 la convertirà ‘en una via pacificada i vertebradora, una avinguda metropolitana sobre la qual hi ha hagut un procés participatiu per tal de convertir-la en un espai segur, sostenible i cohesionador’. L’edil també ha destacat la importància de millorar la connexió amb el parc ubicat al polígon, per tal que la ciutadania gaudeixi d’aquest espai verd.

Trams construïts 
Durant el 2019, l’Ajuntament va promoure la creació de 1.440 metres lineals de carril bicicleta nous, dels quals 1.146m són amb 1 carril per a cada sentit de circulació i 294m són en carril compartit pels 2 sentits. Al mateix temps, també va crear una vorera per a vianants des de la rotonda de la C-17 fins al barri de Terra Nostra, al llarg de l’antiga carretera N-150. Durant el 2019 i 2020, l’AMB va crear unes noves voreres i carri bicicleta amb una longitud d’uns 750m, al llarg de Terra Nostra.

Darrera actualització: 03.03.2022 | 07:55