Adif tanca el pas de vianants de la R3 a Mas Rampinyo

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 11:00

L’Ajuntament havia reclamat en nombroses ocasions que el gestor ferroviari reduís el senyal acústic en aquest punt i que donés compliment a la normativa ferroviària vigent.

Aquesta nit l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha clausurat definitivament el pas a nivell per a vianants de la línia Barcelona-Puigcerdà (R3), ubicat a l’alçada del carrer Estanislau Abadal, al barri de Mas Rampinyo. L’actuació ha consistit la supressió del senyal acústic, el desmuntatge de l’estructura que facilitava el pas per la via, la instal•lació de la senyalització informativa i la construcció d’un tancament provisional, que estarà enllestit en els propers dies. 
L’Ajuntament havia reclamat, en nombroses ocasions des de fa més de dos anys, la reducció dels decibels del senyal acústic d’aquest pas, que provocava moltes molèsties al veïnat dels habitatges més propers. La problemàtica es va incrementar a partir de l’any 2018, quan Adif va modificar l’ús d’aquest pas a nivell mixt de vehicles i persones i el va convertir en un pas exclusiu per a vianants després de la construcció del pas inferior del carrer Lloret, situat a 150 metres en direcció Granollers. Fins a aquell moment el senyal acústic s’activava en el moment que baixaven les barreres. Un cop va a passar a ser d’ús només per a vianants, el senyal funcionava durant tota l’estona que les barreres estaven baixades i no s’aturava fins al pas dels combois i l’obertura de les mesures de protecció. Durant tot aquest temps, Adif ha argumentat que la senyalització s’ajustava a normativa i que l’única solució era tancar el pas de vianants de la R3.

Finalment, el passat mes de gener Adif va informar al consistori que havia iniciat la tramitació administrativa prèvia per a la clausura definitiva del pas, donant compliment a la normativa vigent del sector ferroviari que preveu que, en el cas que existeixin dos passos a nivell a una distància entre ells inferior a 500 metres, cal procedir a la concentració en un sol pas. A partir d'ara, el veïnat de Mas Rampinyo i Mas Duran haurà de fer servir els passos més propers, ubicats dins l’estació de tren Mas Rampinyo i al carrer Lloret. 
 

Darrera actualització: 15.05.2020 | 14:07