Adif reafirma el seu compromís amb el projecte del soterrament a Montcada i Reixac

Dimecres, 23 d'octubre de 2019 a les 18:05

La presidenta d’Adif confirma que les noves eleccions no afectaran els terminis per a l’execució de l’obra.

La presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, ha reiterat el compromís d’impulsar el projecte de soterrar la R2 al seu pas pel nucli urbà al municipi i ha assegurat que el context electoral del 10 de novembre no aturarà el seguiment de l’actuació que continua complint els terminis fixats. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que han mantingut aquest matí a Madrid una delegació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, amb la presidenta del gestor ferroviari. 

L’Ajuntament havia demanat una trobada amb Pardo de Vera, davant la preocupació municipal que el projecte i el cronograma del soterrament de la línia R2 es veiessin afectats per la convocatòria de noves eleccions generals, previstes per al 10 de novembre. L’alcaldessa, Laura Campos, ha valorat de forma positiva el contingut de la reunió ja que “la presidenta d’Adif ens ha confirmat que les eleccions no afectaran al projecte i tenim el compromís que s’estan complint el cronograma establert”. La presidenta d’Adif ha confirmat que la UTE d’empreses que està redactant el projecte bàsic i l’executiu ho tindrà enllestit abans que finalitzi l’any i que durant el primer semestre de l’any el gestor ferroviari validarà el projecte per a l’aprovació definitiva. Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “s’estan complint tots els terminis fixats i nosaltres continuarem sent molt curosos i exigents per tal que continuï tot com ens havíem promès”. 

A la reunió d’avui s’han tractat els darrers avenços en la tramitació administrativa del projecte com són la publicació oficial de l’anunci i l’inici del termini d’informació pública de les necessitats d’ocupació per a l’actuació. Durant la trobada també s’ha informat que el projecte bàsic calcula un pressupost per a l’actuació de prop de 370 milions d’euros i inclou el soterrament de la R2 al seu pas pel casc urbà del terme muinicipal amb una tercera via que millorarà el trànsit ferroviari. La intervenció significarà l’eliminació dels dos passos a nivell existents al centre del municipi i la supressió dels passos inferiors per a vianants. El soterrament de la R2 permetrà la cohesió territorial i la millora de la permeabilitat entre els dos costats del nucli urbà, que ara mateix es troba separat per les vies. 

Darrera actualització: 23.10.2019 | 18:04