Adif licita el soterrament de l’R2

Dijous, 22 de desembre de 2022 a les 12:00

Satisfacció municipal després que Adif hagi confirmat a l’Ajuntament de Montcada i Reixac que ja s’han licitat les obres del soterrament de la línia R2 i que s’ha publicat al BOE. Les obres podrien estar adjudicades a l’estiu del 2023.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha mostrat la seva satisfacció per la licitació del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac, que recull el BOE del passat 15 de desembre. Campos ha afirmat que “tot i l’endarreriment de 6 mesos en el calendari previst, aquesta nova licitació inclou un preu actualitzat que ens dona la confiança que l’obra es farà amb garanties”. Aquesta és la segona vegada que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) licita les obres. El passat mes de març, la Confederació Nacional de la Construcció va interposar un recurs contra el plec de condicions de l’anterior licitació. Adif va considerar oportú actualitzar els preus per garantir que el concurs no quedés desert. La nova licitació del soterrament a Montcada i Reixac puja a 621 milions d’euros, un 33% més respecte l’anterior preu.

La licitació per part d’Adif és el següent pas després que el Consell de Ministres autoritzés, el passat 5 de desembre, la despesa econòmica de les obres del soterrament. La previsió és que s’adjudiqui l’obra el proper mes de juny.

El soterrament és una llarga reivindicació històrica de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i de la ciutadania al llarg de 40 anys, que ha deixat 176 víctimes. L’actuació permetrà cohesionar social i urbanísticament el territori de Montcada i Reixac i l’eliminació de dos passos a nivell al centre del municipi. L’actuació també comportarà la construcció d’un túnel de més de 4 quilòmetres, que allotjarà tres vies i d’una nova estació soterrada. La previsió del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana és que les obres durin 72 mesos.

Darrera actualització: 22.12.2022 | 13:16