Actualització del preu de construcció de la futura escola bressol municipal El Viver

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 00:00

La primera licitació, convocada al mes de juliol per 1,64 milions d’euros, va quedar deserta per la manca d’ofertes per part de les empreses. El nou import s’ha incrementat fins als 2,04 milions d’euros per actualitzar-se a la pujada dels preus de la construcció.

El projecte executiu de la nova escola bressol municipal El Viver que s’ha de construir al barri de Can Sant Joan s’haurà de tornar a licitar amb un nou import que pujarà un 24% fins arribar als 2,04 milions d’euros, atenent al context actual de pujada dels preus de la construcció. La primera licitació, que es va aprovar al Ple de juliol amb un import de 1,64 milions, va quedar deserta ja que no es van rebre ofertes per part de cap empresa. Aquesta actualització, que és el primer tràmit per a una nova licitació que és convocarà properament, va ser aprovada durant la sessió plenària que s’ha celebrat aquest dijous, 27 d’octubre, a la Casa de la Vila.

Durant la seva intervenció al Ple, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va lamentar l’endarreriment que genera la necessitat de tornar a licitar aquest projecte a causa del context econòmic actual: “Ens sap greu perquè perdem diners i temps, però el nostre compromís de fer realitat aquesta escola bressol continua sent ferm i esperem poder aprovar el nou expedient de licitació en el proper Ple de novembre”. Per la seva part, l’alcaldessa, Laura Campos, va explicar que és urgent que el barri de Can Sant Joan tingui una nova escola bressol que solucioni les mancances de l’actual i es va mostrar confiada que aquesta actualització del preu “sigui suficient per fer l’adjudicació i que es pugui començar a construir el més aviat possible”.

Aquest projecte ha estat redactat per la Direcció de Serveis de l’Espai Públic, Projectes i Obres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en coordinació amb les regidories d’Educació i d’Obres i Projectes de l’Ajuntament, tenint també en compte les aportacions de les actuals direccions de l’escola El Viver i de l’escola bressol de Can Sant Joan. L’Ajuntament avançarà els diners per a la construcció del nou equipament i s’encarrega de la licitació, la redacció i l’aprovació del projecte, així com de la direcció de les obres. Posteriorment, la Generalitat farà una aportació econòmica que havia de ser d’1,48 milions d’euros amb el preu original, i que encara s’ha de determinar amb l’actualització. El futur centre infantil, actualment situat en els baixos d’un edifici al carrer Font, quedarà integrat dins de l’Institut Escola El Viver, esdevenint així el primer complex educatiu públic de 0 a 16 anys a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, la seva construcció serà totalment sostenible ja que es farà amb fusta.

Darrera actualització: 28.10.2022 | 11:12