Actuacions per millorar la mobilitat a Can Sant Joan

Dimarts, 28 de febrer de 2023 a les 00:00

A partir del 13 de març, els vehicles de 3.500 kg i/o 5 metres no podran estacionar al barri i començarà una actuació per ubicar els estacionaments dels carrers Besòs i Drac de forma alternativa.

Amb l’objectiu de millorar la mobilitat, l’Ajuntament preveu introduir una sèrie de mesures al barri de Can Sant Joan, tal i com es va anunciar durant la reunió informativa que es va celebrar el passat 22 de febrer a l’Espai Cultural Kursaal. A partir del 13 de març, l’estacionament de vehicles de més de 3.500 kg i/o 5 metres estarà prohibit a tot el barri, fet que suposarà una prova pilot que el consistori té la intenció d’aplicar en el futur en altres nuclis urbans del municipi. Aquesta mesura, que permetrà guanyar 22 places d’estacionament, està sent explicada pels agents cívics durant aquests dies amb una campanya informativa a peu de carrer i a partir del 13 de març el seu incompliment suposarà la imposició de fraccions per part de la Policia Local.

També a partir del 13 de març, es començarà una actuació que consistirà en ubicar els estacionaments dels carrers Besòs i Drac de forma alternativa -en ziga-zaga- per aconseguir reduir la velocitat dels cotxes que hi circulen i obtenir més espai a les voreres per als vianants. Si no hi ha impediments relacionats amb la climatologia, aquesta actuació té una durada prevista de tres dies i provocarà restriccions en la circulació i en l’estacionament de vehicles de manera progressiva. Els dies 13 i 14, s’actuarà al carrer Besòs: el primer dia, al tram entre els carrers Carril i Reixagó, i al dia següent, al tram entre Reixagó i Bifurcació. El 15 de març, l’actuació es traslladarà al carrer Drac. Totes aquestes mesures han estat dissenyades per l’Ajuntament amb l’objectiu de donar solució a la instància que va ser presentada per 400 veïns i veïnes del barri en la que reclamaven més espais per a les persones.

En aquesta mateixa línia, a la reunió informativa del dia 22 també es va anunciar que l’Ajuntament ha arribat a un acord amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per tal d’obtenir la cessió del talús del carrer Bifurcació, que permetrà augmentar en 35 el número actual de places amb la substitució dels actuals estacionaments en línia per uns nous en semi bateria. La previsió municipal és que l’actuació comenci durant la tardor. Els representants municipals també van explicar que Adif té previst urbanitzar la plaça de la Pedra, on s’ubicaran 83 places d’estacionament, dins del projecte de la futura remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació.

Darrera actualització: 28.02.2023 | 14:50