Actuacions aquest estiu per millorar els centres educatius de Montcada i Reixac

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 13:00

L'ampliació de l'institut La Ferreria i l'institut escola El Viver són les dues intervencions més destacades.

Aquest estiu es duran a terme diverses actuacions als centres educatius del municipi per millorar les instal·lacions. Les més importants estan en marxa a l’institut La Ferreria i a l'institut escola El Viver, que s’allargaran durant sis mesos. Les dues intervencions les està realitzant el Departament d’Educació de la Generalitat i consisteixen en la construcció de més espais per donar resposta a les noves necessitats. 

Per donar cabuda als dos nous grups de primària que el curs vinent s’incorporaran a l’ESO, al centre de Can Sant Joan s’aixecarà la tercera planta a l’edifici situat al costat del gimnàs. La intervenció permetrà guanyar 250 m2, en els quals s’ubicaran el laboratori i les aules d’informàtica i de tecnologia, a més de dos espais suplementaris. Mentre durin els treballs es perdrà un petit espai al pati per obrir una porta a la part limítrofe amb el parc del Casal de la Mina, per on accediran els camions, amb l'objectiu que la zona en obres quedi totalment diferenciada de la que fa servir l'alumnat. 

A La Ferreria, la intervenció fa setmanes que va començar i inclouen la creació d'un edifici de planta baixa al solar que limita amb els carrers Progrés i Química, que inclourà aules tècniques, tallers i un ampli porxo. L’actuació també inclou la remodelació d’alguns espais de l’actual edifici, que consta de 6.000 m2 construïts, distribuïts en tres plantes. La reforma implicarà canvis d’ubicació de laboratoris i tallers per a l’adequació de quatre noves aules. 

El col·legi Mas Rampinyo es convertirà el curs vinent en el segon institut escola de Montcada i Reixac. En aquest primer any no hi haurà obres d'ampliació, ja que els dos grups de primer d'ESO es redistribuiran als actuals espais de què disposa el centre. No obstant això, es crearà un nou accés a la zona d'aparcament pel qual entrarà l'alumnat de secundària.

L’Ajuntament realitzarà, un any més, treballs de millora a les escoles de primària. Una de les actuacions ja finalitzades ha estat obrir al pas de vianants la connexió entre els carrers Doctor Buxó i Duc de Tetuan a l’alçada de l’escola Reixac. Les portes de ferro que hi havia just davant del centre educatiu han estat retirades de manera que ja es pot transitar a peu entre ambdós carrers. Per evitar el pas de vehicles, s’hi han instal·lat uns pivots i un banc. El consistori també hi reforçarà la il·luminació. 

D’altra banda, el consistori té previst intervenir els lavabos en mal estat de tots els centres i en construirà uns de nous al segon pis de l’escola Elvira Cuyàs. També hi ha previst instal·lar una escala d’emergència a l’escola Mitja Costa, on també s'ha reformat la cuina, que ha quedat incorporada en l’espai de menjador. Enguany, l’escola que es pintarà serà El Turó.

Darrera actualització: 16.07.2020 | 13:51