Actuació al carrer Pau Picasso per reduir la velocitat dels vehicles

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 00:00

Els treballs, que es faran el 3 de maig, consistiran en l’anulació del carril de circulació en sentit nord, el canvi de l’estacionament de cordó a semibateria invertida, duplicant el número de places existents, i la creació d’un carril bici segregat ascendent.

Amb l’objectiu de reduir la velocitat de pas dels vehicles, l’Ajuntament té previst realitzar una sèrie de modificacions al carrer Pau Picasso, al barri de Mas Duran, que consistiran en l’anulació del carril de circulació en sentit nord, el canvi de l’estacionament en cordó a semibateria invertida i la creació de un carril bici segregat ascendent. Degut a que la circulació en sentit nord és insignificant, aquesta via es mantindrà només en sentit sud, ja que és el carrer que, de manera natural, serveix per sortir del barri i de la ciutat, a través de la carretera BV-1411 cap a Ripollet i a l’autopista C-58. A més, és un dels vials que, conjuntament amb el carrer Joan Miró i la avinguda Europa, s’està utilitzant com a connexió dels vehicles que surten de l’autovia C-17 per agafar la C-58 –efecte no desitjat i per el qual s’estan realitzant diferents actuacions a la zona, inclosos controls de trànsit per part de la Policia Local. Per aquest motiu, el volum de vehicles que circulen pel carrer Pau Picasso en sentit sud és molt important amb una mitjana de gairebé 3.000 vehicles per setmana (en canvi, en sentit nord només circulen una cinquantena). Aquest elevat trànsit ha comportat diferents episodis d’excés de velocitat que han provocat diversos accidents.

L’Ajuntament ja ha aplicat en aquest carrer mesures per reduir la velocitat, com instal·lar bandes reductores i coixins berlinesos, que no han estat del tot efectives. Per això, s’ha decantat per aquesta actuació, que està prevista que es faci el 3 de maig, si les condicions climàtiques ho permeten. La previsió és que els treballs durin dos dies i es farà un pas alternatiu del trànsit en sentit sud. A partir d’aquest dia, s’haurà de circular en sentit nord pel carrer Joan Miró. La creació dels aparcaments en semibateria, que duplicarà les places disponibles, es farà en un sentit diferent en cada creuament per reduir la visió rectilínia, obligant els vehicles a reduir la velocitat de pas i dissuadint la circulació de vehicles de grans dimensions. El nou carril bici servirà per unir el que ja existeix a la carretera BV-1411 amb el nou tram de l’avinguda Europa que finalitza a la zona lúdica.

“Volem continuar amb el procés de millora de les condicions de mobilitat per incrementar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. L’objectiu és obtenir una trama urbana el màxim de sostenible, d’eficient, de connectora entre barris i facilitadora de la socialitzaciò”, ha destacat el regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó, qui ha fet una crida a la col·laboració de la ciutadania per detectar problemes i mancances, “preferentment utilitzant les instàncies oficials per escurçar el temps d’actuació necessaris”.

Darrera actualització: 03.05.2021 | 07:49