Activitats d’estiu lúdiques i esportives a les places del municipi

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 10:00

Hola estiu! a les places portarà de dimarts a dijous de juliol una proposta diferent als barris de Montcada i Reixac.

  • El programa d’actes, coordinat des del Pla Educatiu d’Entorn, compta amb el suport d’entitats i escoles de ball del municipi.
  • Totes les activitats estan adaptades a infants amb necessitat educatives especials i diversitat funcional.
  • Les inscripcions a les activitats dels dimarts i els dijous es faran el mateix dia mentre que per als contes dels dimecres cal omplir un formulari web.
  • ​Les propostes a les places és un dels actes centrals del programa d’activitats per a infants i joves Hola estiu!

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza del 29 de juny al 29 de juliol un programa d’activitats lúdiques i esportives als diferents barris del municipi, amb el nom Hola estiu! a les places. Durant aquest mes, els dimarts i els dijous hi haurà una activitat esportiva, d’aigua i amb la participació d’entitats i escoles de ball, de 18.30 a 20.30 h (a excepció de la del 29 de juny, que començarà a les 17.30 h; i l’1 de juliol, a les 18 h), mentre que els dimecres és el torn per a les sessions de contes que les biblioteques organitzen als barris. Aquest projecte el coordina la Regidoria d’Educació, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i les sessions de contes les organitzen les biblioteques de Montcada i Reixac.

La regidora d’Educació, Jessica Segovia, ha posat en valor el fet de poder recuperar l’espai públic per a aquest tipus d’activitats, després del parèntesi del 2020 imposat per la pandèmia. ‘Gaudir de l’espai públic des d’una visió comunitària és un dels objectius de la Regidoria i aquesta proposta, que implica la ciutadania i les entitats, va en aquesta línia’, ha indicat l’edil, qui anima tothom a participar en les activitats d’estiu. Les activitats estan adaptades a infants amb diversitat funcional i amb necessitats educatives especials. En aquests casos, cal confirmar assistència contactant prèviament amb la Regidoria d'Educació (educacio@montcada.org; 935 726 474).

Participació d'entitats i escoles de ball
El programa a les places començarà el 29 de juny amb la festa d’Aigües, a càrrec de la companyia Aigües de Barcelona. Serà l’espai annex del pavelló Miquel Poblet. L’1 de juliol, la plaça del Bosc de Can Sant Joan acollirà una masterclass de ball, amb la participació de les escoles Jym’s Studio, Grisdance, Mayna i Cirq’s. També hi haurà jocs d’aigua i un circuit de karts.

El 6 de juliol, a la plaça de la Ribera es farà una activitat sobre natura i el riu, dinamitzada per l’entitat La Horda. També hi haurà inflables esportius i jocs d’aigua. El dia 8, el programa es trasllada al Parc del Turó Blau de Can Cuiàs, amb una activitat a càrrec de la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan i inflables d’aigua.

La colla mitjana de Gegants de Montcada i Reixac participarà a la proposta del 15 de juliol a la plaça de l’Església, on també es farà un taller de bombolles de sabó i es col·locarà un inflable d’aigua. El 20 de juliol, el programa es trasllada a Font Pudenta-Muntanyeta, amb una tarda de castells inflables refrescants i ludoteca a la fresca, a la plaça Roja. L'acte compta amb la col·laboració del centre obert del barri, gestinat per Aldees Infantils. El dia 22, el programa visitarà Terra Nostra i a la plaça del Poble hi haurà un concurs de triples amb l’UB MiR, una pista d’obstacles i jocs d’aigua. La darrera proposta es farà el 29 de juliol, a la plaça de la II República (Mas Duran), amb la visita dels Castellers de Montcada i Reixac i inflables d’aigua.

Continuen els contes
Pel que fa al cicle Els dimecres, contes! les propostes són ‘Un conte al sac’, al Parc Antiga Cerveseria (30 de juny, 17.30 h); ‘Petita companyia’, a la plaça de la II República (7 de juliol, 18.30 h); Sandra Rossi, al parc del carrer Tarragona-passeig Formentera (davant Montcada Aqua), el 14 de juliol (18.30 h); Sensedreama teatre, al parc del Turó Blau (21 de juliol, 18.30 h) i Gemma Garcia, a la plaça de la Ribera, el 28 de juliol (18.30 h).

Es recomana portar roba i calçat adequat a les activitats d’aigua. Per a les activitats dels dimarts i els dijous, s’habilitarà un punt d’inscripció prèvia el mateix dia de cada proposta, una estona abans de l’inici. L’espai estarà delimitat amb tanques i respectant les ràtios de seguretat segons la normativa Covid vigent. En el cas de les sessions de contes, la inscripció prèvia s’ha de fer omplint un formulari.

Darrera actualització: 07.07.2021 | 12:41