Activitat de carrer per promoure hàbits saludables en el marc del programa ‘Joventut Esportiva, Societat Activa’

Dijous, 10 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquest divendres, 11 de novembre, s’ha organitzat una sessió de cal·listènia a la zona propera al pavelló Miquel Poblet que forma part del projecte JESA que, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, utilitza l’esport com a eina d’acció comunitària per disminuir el sedentarisme entre els joves de 12 a 18 anys.

La regidoria d’Esports organitza aquest divendres, 11 de novembre, una activitat destinada a joves d’entre 12 i 18 anys per donar a conèixer la cal·listènia, que és un tipus d’exercici físic basat en el moviments de grups musculars, en la potència i l’esforç. Aquesta sessió, que és totalment gratuïta i que no requereix una inscripció prèvia, es farà a partir de les 17.30h a la zona de cal·listènia que està situada al costat del pavelló Miquel Poblet. Aquesta primera activitat al carrer del curs 22-23 forma part del programa ‘Joventut Esportiva, Societat Activa’ (JESA) que el servei d’Esports impulsa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, per apropar l’esport als joves amb risc d’exclusió social. Els objectius d’aquest programa són els de garantir l’accés a la pràctica esportiva de tots els col·lectius, disminuir el sedentarisme entre els joves, generar hàbits de vida actius i saludables i enfortir la funció educativa de l’esport.

A Montcada i Reixac, el projecte JESA, que està dinamitzat per dos graduats en Educació Física, es va començar aplicar amb una prova pilot a l’estiu de 2021 que va consistir en una gimcana esportiva a Mas Duran en el marc del programa ‘Hola a estiu a les places’. Durant el curs passat, entre els mesos de febrer i juny, els educadors esportius van gestionar sessions extraescolars de multiesport al parc de la Llacuna entre una trentena de joves amb risc d’exclusió social durant tres hores setmanals, distribuïdes en dos dies. A més, es van dinamitzar activitats esportives puntuals amb joves que venien derivats des de la regidoria de Serveis Socials.

Durant aquest curs, els dinamitzadors locals del projecte JESTA estan fent algunes actuacions als patis oberts, que funcionen de 17.30 a 19h a les escoles Font Freda, Elvira Cuyàs i Mitja Costa, i aniran organitzant, de manera puntual, activitats esportives de carrer, com la primera que estarà dedicada a la cal·listènia. De cara al futur, l’objectiu és preparar testets esportius als barris de la Ribera i de Can Sant Joan, en col·laboració amb els centres d’educació secundària de referència, i involucrar les entitats esportives perquè destinin temps i espai a joves provinents de famílies vulnerables.

Per a més informació sobre les activitats emmarcades al projecte JESA, es pot contactar amb els correus electrònics tec_esports1@montcada.org i tec_esports2@montcada.org, així com trucar al telèfon de la regidoria d’Esports: 935 650 999.

Darrera actualització: 16.11.2022 | 07:39