Acord de l’Ajuntament amb la Diputació de Barcelona per a la gestió i conservació del Parc Fluvial del Besòs

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 00:00

En el marc d’aquest nou conveni, hi ha previstes una sèrie d’actuacions a la zona d’ús públic amb l’objectiu de millorar les instal·lacions existents que permeten l’accés des de la Casa de les Aigües i el barri de la Ribera.

  • El nou acord s’ha signat conjuntament amb els Consorcis del Besòs i Besòs-Tordera i els consistoris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.
  • Des de l’1 d’abril i fins al 30 de setembre, el Parc Fluvial del Besòs ha ampliat l’horari d’obertura dels seus accessos, que és de 8 a 21h.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha signat, conjuntament amb els Consorcis del Besòs i Besòs-Tordera i els consistoris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs, un nou conveni amb la Diputació de Barcelona perquè es faci càrrec de la gestió, manteniment i conservació del Parc Fluvial del Besòs. En el marc d’aquest nou acord, hi ha previstes una sèrie d’actuacions a la zona d’ús públic que correspon a Montcada i Reixac amb l’objectiu de millorar el funcionament de les instal·lacions existents, tant les grades com les rampes d’entrada que permeten l’accés al parc fluvial des de la Casa de les Aigües i des del barri de la Ribera. De la mateixa manera, hi ha prevista la instal·lació d’una nova senyalística i de papereres de rebuig entorn els accessos, així com el manteniment del camí i de la seva vora vegetal per tal de garantir el pas segur de les persones usuàries i la millora de les espècies vegetals plantades.  

En paral·lel a l’adequació de la zona d’ús púbic, també es treballarà en el manteniment i la reparació de les instal·lacions pròpies de les parcel·les de canyís del parc fluvial, que funcionen com a tractament terciari de l’estació d’aigües residuals de Montcada i Reixac. Oriol Serratusell, regidor de Medi Natural i Salut Pública, ha valorat molt positivament la signatura d’aquest conveni amb la Diputació de Barcelona, ja que "suposa un avenç per a la ciutadania i per a la vegetació autòctona, ja que es farà un manteniment acurat d’un pulmó verd proper al riu”.

A més, des del passat 1 d’abril i fins al 30 de setembre, el Parc Fluvial del Besòs ha ampliat l’horari d’obertura dels seus accessos, que és de 8 a 21h, una franja horària que cobreix les hores de llum solar, en un entorn natural que no disposa de llum artificial. A partir de l’1 d’octubre i fins al 31 de març, l’horari passarà a ser de 8 a 18h.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 10:33