Accions preventives davant la possibilitat de neu a Montcada i Reixac

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

Davant dels comunicats del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya que assenyalen risc de nevades intenses a tot Catalunya, l’Ajuntament de Montcada i Reixac està duent a terme les actuacions preventives necessàries per fer front al possible episodi de nevades per a aquesta nit. Una trentena de persones de Policia Local, Brigada Municipal, Protecció Civil i ADF estaran operatius durant tot el cap de setmana. El CECAT també ha activat la prealerta per vent per a demà.

La prealerta del Plau NEUCAT (Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya) activada per Protecció Civil de la Generalitat, per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per un episodi de nevades que es preveuen generalitzades dissabte, ha fet que el consistori hagi començat a organitzar un dispositiu de prevenció per al municipi. Per aquest motiu, el Comitè Municipal d'Emergència (CME) -format, entre d'altres, per Policia Local, Serveis Municipals, Serveis Socials i el departament de Comunicació Municipal- s’ha reunit aquest matí a primera hora per organitzar el dispositiu. Un total de 30 persones, entre els quals estan els voluntaris de Protecció Civil i ADF, formaran part de l’efectiu humà per a una possible intervenció en cas que nevi.

L’Ajuntament s’ha aprovisionat de 8.000 quilos de sal i fundents i de maquinària per repartir-la per la ciutat davant la possibilitat de glaçades. Preventivament aquesta nit es distribuirà sal a voreres, ponts i passarel·les i als punts viàries més conflictius del municipi. També s’anul·larà els regs automàtics o altres sistemes que puguin mullar els carrers per evitar el gel.  

D’altra banda, els Serveis Socials ja tenen identificats les persones més vulnerables i les persones sense llar per tal de garantir les seves condicions en aquest capítol de fred i neu. En aquest sentit, l’Ajuntament manté des de fa uns anys un conveni amb el CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona), mitjançant el qual, en aquests casos, el consistori pot derivar les persones sense sostre a alguns albergs de la ciutat comtal.

El Comitè Municipal d’Emergències ha fet una crida a la ciutadania a evitar la mobilitat pel municipi mentre duri l’episodi de neu i s’ha afegit a les recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat de consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa i de tenir el vehicle preparat amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència.

El Comitè estarà pendent de l'evolució de la situació per prendre les mesures adients. En funció de l’evolució de la nevada i de les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, s’activarà el Pla Bàsic d'Emergències de Montcada i Reixac (PBEM) per neu al municipi i per les possibles afectacions que se'n poden derivar.

Per consultar l’evolució de la meteorologia i consells d’autoprotecció, podeu consultar www.meteo.cat.

 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 08.01.2021 | 13:48