L’Arxiu Municipal rep un pergamí històric del segle XVI

Dimarts, 30 de maig de 2023 a les 14:00

El document, del 1592, és el més antic que hi haurà al departament municipal. Es tracta de l’acta de renúncia als drets de propietat d’un velluter valència sobre la Torre dels Frares.

L’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Montcada i Reixac incorporarà al seu fons un document del segle XVI, concretament del 1592, que detalla l’acta de renúncia dels drets de propietat que tenia aleshores Pere Sesolivelles, un velluter valencià, sobre la Torre dels Frares, a favor del monestir de Sant Jeroni de la Murtra –aleshores, Sant Jeroni de la Vall de Betlemàlies de la Murtra.

La Unitat Central de Patrimoni Històric de Mossos d’Esquadra ha cedit el pergamí al consistori local. L’acta de cessió l’han signat oficialment aquest dimarts, 30 de maig, l’alcaldessa, Laura Campos; i dos agents de la Unitat, en presència d’una delegació municipal. Arran d’una investigació arreu de l’Estat espanyol, la Unitat de Patrimoni Històric havia rebut el pergamí, entre d’altres documents donats igualment a altres institucions arxivístiques de Catalunya i de l’Estat.

Un estudi de l’Arxiu Nacional de Catalunya i un altre de la Corona d’Aragó en van determinar l’origen i també la destinació, en aquest cas, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, sota el principi de la Llei d’Arxius, que indica la titularitat d’un document no prescriu mai. Aquest pergamí serà, a partir d’ara, el document més antic del fons històric de l’Arxiu Municipal.

 

Darrera actualització: 30.05.2023 | 16:56