Montcada i Reixac recorda les víctimes del terrorisme

Divendres, 10 de març de 2023 a les 11:00

L’Ajuntament ha organitzat aquest divendres un acte institucional amb motiu de la celebració del Dia europeu en memòria de les víctimes del terrorisme que es commemora cada 11 de març.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha volgut recordar aquest divendres, 10 de març, amb un acte institucional totes les víctimes del terrorisme amb motiu de la commemoració del Dia europeu en memòria de les víctimes del terrorisme que se celebra cada 11 de març des de l’any 2004. L’homenatge, que s’ha fet davant de les dependències del consistori, ha consistit en la lectura d’una declaració institucional per part de l’alcaldessa, Laura Campos, qui ha estat acompanyada per la resta de membres del govern municipal i representants de partits amb presència al Ple.

En la seva intervenció, Campos ha explicat que el Dia Europeu en memòria de les víctimes del terrorisme es commemora per no oblidar els atemptats que Madrid va patir al 2004 i dels que se celebrarà el 20è aniversari el proper any. L’alcaldessa també ha tingut un rècord per a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, al 2017, i ha qualificat de “triomf de tots aquells que estimem i defensem la democràcia” el fet que el proper 3 de maig es compliran cinc anys des de que la banda terrorista ETA va anunciar la seva autodissolució.

Campos ha expressat que cap país pot viure tranquil pensant que està lliure de patir els efectes del terrorisme, però al mateix temps ha fet una crida a “viure sense por i amb l’enteresa necessària per poder fer-hi front, sense deixar-nos intimidar”. L’alcaldessa també ha equiparat l’atac de Rússia a Ucraïna, que del que ja s’ha superat el primer any, com un acte terrorista i ha demanat a la comunitat internacional que posi fi a aquest conflicte.  

L’acte, que també ha comptat amb l’actuació musical d’Albert Faz i Mariona Grau, dos membres de l’Aula Municipal de Música, ha comptat també amb un minut de silenci en record a les víctimes del terrorisme.

El Ple de juliol de 2017 va aprovar una moció per la qual el consistori commemora cada any aquesta efemèride al voltant de l'11 de març, dia establert pel conjunt de la Unió Europea per recordar i homenatjar a les víctimes del terrorisme, per tal de fomentar la pau i rebutjar les violències en totes les seves expressions.

Darrera actualització: 13.03.2023 | 10:37