L'Ajuntament engega una campanya informativa sobre la normativa de circulació de vehicles de mobilitat personal

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 00:00

La campanya informativa està centrada en la normativa d’ús de patinets elèctrics. La iniciativa comunicativa coincideix amb l’aprovació definitiva del Ple del mes de juny de l’Ordenança municipal de circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP).

Coincidint amb l’aprovació definitiva per part del Ple del mes de juny de l’Ordenança municipal de circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha realitzat una campanya informativa centrada amb l’ús dels patinets elèctrics. La campanya es podrà veure a mobiliari urbà, marquesines, minideixalleries i cubs informatius, i també a xarxes socials municipals. A més, el consistori editarà díptics que es distribuiran durant els propers mesos en equipaments municipals i centres educatius.

La nova ordenança estableix que els VMP han de circular amb només una persona, la qual ha de tenir mínim 15 anys, que no podrà circular a més de 25 km/h i que haurà de portar casc. Portar auriculars o manipular el telèfon mòbil durant la conducció d’aquest tipus de vehicles queda prohibit.

Aquests vehicles hauran de dur llum al davant i al darrera i elements reflectants en situacions de poca lluminositat. La circulació haurà de produir-se per la calçada o per un carril bici segregat. Només podran circular per la vorera, a 10 km/h, en cas que el carril bici no sigui segregat. Tanmateix, els VMP poden circular per parcs públics, àrees de vianants i carrers de convivència de vehicles i vianants S-28 (com el Carrer Major), on poden anar en els dos sentits de la circulació, respectant els 1,5 metres de distància mínima amb persones i façanes d’edificis. L’incompliment d’aquestes normes suposarà sancions amb una quantia que varia en funció de la gravetat de la infracció.

La nova ordenança, que es pot consultar al web, fomenta la convivència diària i garanteix la protecció de tots els usuaris de les vies, especialment els vianants com a col·lectiu més vulnerable.

Darrera actualització: 13.07.2022 | 11:23