La Biblioteca Elisenda i la plaça Joan Fuster, refugis climàtics

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 09:00

Accés a la Biblioteca Elisenda, que indica que és un refugi climàtic

Els dos espais formen part d’una xarxa de l’AMB que pretén proporcionar confort tèrmic a la ciutadania en episodis climàtics extrems.

  • L’ens metropolità planteja aquests espais davant les elevades temperatures que es venen donant els darrers estius.
  • Els espais locals triats són accessibles, hi ha accés a l’aigua potable i tenen zones climatitzades o d’ombra i de descans.

La Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32) i la plaça Joan Fuster, al Pla d’en Coll, són des d’aquest estiu refugis climàtics i estan identificats com a tal amb la imatge corporativa de la campanya. Aquests dos emplaçaments han entrat a formar part d’una xarxa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’espais interiors o exteriors que durant els episodis climàtics extrems proporciona confort tèrmic a la ciutadania, especialment a la més vulnerable, així com descans i seguretat.

Plaça Joan Fuster, al punt on hi ha el cartell que marca que l'espai és refugi climàtic

L’AMB va plantejar la necessitat d’establir una xarxa de refugis climàtics al 2019, davant les elevades temperatures que es produeixen a l’estiu amb onades de calor cada cop més freqüents i intenses. L’ens selecciona les ubicacions basant-se en la distribució de la densitat urbana i de la població, en què tinguin climatització i que siguin accessibles.

Refugis locals
En el cas local, s’ha triat la Biblioteca Elisenda perquè és un espai climatitzat, és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, té àrea de descans amb seients i disponibilitat d’aigua potable, compta amb superfície suficient i capacitat d’acollida tot i les restriccions per la Covid-19 i obre durant els mesos d’estiu (de juny a setembre), de dilluns a divendres. Respecte la plaça Joan Fuster, s’ha triat com a refugi climàtic per la seva elevada vegetació, per comptar amb bancs, zones d’estada i una font i per ser trobar-se en una ubicació accessible.

Darrera actualització: 18.06.2021 | 12:44