Inauguració de l’Espai d’entitats Poblet

Dimecres, 29 de gener de 2020 a les 00:00

Aquest dissabte, 1 de febrer, entrarà en funcionament el nou equipament, que correspon al projecte més votat a la primera edició dels pressupostos participatius l'any 2017.

L’acte d’inauguració oficial tindrà lloc a l’exterior de l’edifici, ubicat a la part exterior del pavelló Miquel Poblet, i comptarà amb una descoberta de placa i parlaments institucionals. A l’acte també assistiran els representants de les entitats que faran ús de la instal·lació: els Castellers, la Colla de Gegants, el grup de percussió dels Diables de Can Sant Joan, el Club Gimnàstic de La Unió, i els col·lectius d'esports de muntanya i de cal·listènia.

El nou espai polivalent té 144 m2 i forma de prisma truncat, amb una alçada interior màxim d'11 metres i el seu punt més elevat està coronat per una lluerna per fer entrar la llum natural. El recinte té un acabat ceràmic els primers tres metres i la part superior està folrada amb xapa, seguint una estètica industrial. L'equipament inclou un magatzem, un lavabo i un espai diàfan per acollir qualsevol tipus d'activitat. A més a més, en un futur l’equipament podria acollir un rocòdrom. A l'exterior també s’han s'instal·lat tres elements de cal·listènia.

El projecte guanyador dels pressupostos participatius 2017 incorporava la infraestructura que s’inaugura aquest dissabte i una pista mulitesportiva, que s’està construint a la mateixa zona. El futur espai tindrà una gran pista destinada a futbol sala, bàsquet i korfball i tres petites per a minibàsquet. L’actuació també inclou el trasllat de l’estació transformadora soterrada –que està fent Endesa-, ubicada en els mateixos terrenys. Les obres ja van començar el passat 8 d’octubre i la previsió és que estiguin enllestides abans de l’estiu.

El cost total dels dos projectes és de 536.000 euros. El consistori va proposar, a principi del 2018, a la comissió de seguiment –integrada per regidors municipals i representants de la ciutadania i de les entitats que van presentar les dues propostes guanyadores- millorar les dues propostes dividint en dues fases la seva construcció. Així el nou espai sociocultural, que té un cost de 250.000€, sortia dels pressupostos 2017, i la construcció de la pista esportiva, valorada en 286.000 euros, es va sufragar amb els pressupostos 2018.

Darrera actualització: 29.01.2020 | 11:41